Cresterea copilului

Fertilizarea in vitro, sansa de a fi parinti

cuplurile care nu pot avea copii s-a descoperit miracolul medicinei: fertilizarea . Tinerii care isi doresc sa devina parinti nu mai au de ce sa fie nefericiti deoarece aceasta tehnologie le ofera o sansa reala.

La nivel mondial, sute de mii de copii s-au nascut prin fertilizarea in vitro si numarul acestora este in crestere. Fertilizarea in vitro este raspunsul la dorinta arzatoare a cuplurilor de a avea un copil dupa ce au epuizat toate variantele clasice.

Care este procedura

Fertilizarea in vitro reprezinta procesul prin care se concepe un copil in afara organismului. Practic, dupa ce ovarele au fost stimulate hormonal, ovocitele sunt extrase si se pun intr-o eprubeta alaturi de spermatozoizii sotului. In urma fecundarii, se vor obtine embrioni care ulterior sunt introdusi in uterul viitoarei mame, unde au sansa de a se dezvolta in conditii propice.

Pentru a mari sansele fertilizarii, majoritatea medicilor recomanda transferarea a cel putin trei sau patru embrioni. Aceasta inseamna ca exista posibilitatea unei sarcini multiple, ceea ce mareste riscul aparitiei unor probleme de sanatate atat pentru mama cat si pentru copil.

Cauzele infertilitatii, de natura diferita

In general, persoanele care ajung la fertilizarea in vitro sunt cei care au fost diagnosticati cu diverse afectiuni precum: obstructia trompelor uterine, numar scazut de spermatozoizi , dereglari de ovulatie, anticorpi care ataca spermatozoizii sau ovulele, uterine infundate.

Potrivit statisticilor, dupa aproximativ sase inseminari, mai mult de 50% dintre femei raman gravide. Insa, pentru celelelalte cazuri fertilizarea in vitro reprezinta o noua sansa.

Riscuri si complicatii

Desi se spune ca prin aceasta metoda exista posibilitatea de a va imbolnavi de cancer, nu exista dovezi clare in acest sens. Totusi, cresterea nivelului de estrogen poate cauza greturi, ameteli, balonari abdominale, tensiune la nivelul sanilor etc. Rar, poate aparea sindromul de suprastimulare, acest lucru fiinda cauzat de o stimulare excesiva a ovarelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare