Cresterea copilului

#plaja #bagaj #vacanta #copii

Ghid complet pentru mamici: Bagajul pentru vacanta la mare cu cel mic

Pentru multi dintre noi, vacanta reprezinta cea mai frumoasa si relaxanta experienta. Insa, odata cu venirea pe lume a unui copil, exista parinti care prefera sa renunte la calatorii, intrucat li se pare greu si obositor sa mearga departe de casa cu cel mic. Majoritatea mamicilor se tem ca juniorul nu va avea acelasi confort si ca va fi nelinistit sau ca trebuie sa impacheteze aproape intreaga casa pentru a se asigura ca nu va lipsi nimic. Ei bine, toate aceste griji sunt nefondate, deoarece copilul se simte bine oriunde alaturi de parintii sai si nici nu are nevoie de atat de multe lucruri pe cat ai crede. Ca sa iti venim in ajutor, iti vom explica mai departe ce trebuie sa contina bagajul pentru o vacanta la mare cu cel mic.

Articole de imbracaminte si incaltaminte

Primele lucruri pe care trebuie sa le impachetezi in bagaj sunt hainutele si incaltarile pentru cel mic. Totul depinde de varsta copilului, numarul de zile petrecute la mare si temperatura din acea perioada. Printre articolele vestimentare indispensabile se numara tricourile, pantalonii scurti, rochitele, un hanorac mai gros, lenjeria intima, costumele de baie, pijamalele, papucii de plaja, sandalele si tenisii. Nu te gandi sa iei foarte multe haine deoarece te vei intoarce cu ele nepurtate, mai ales ca mergeti la mare, unde piesa de rezistenta va fi costumul de baie.

Produse pentru ingrijire

Pentru ingrijirea adecvata a copilului tau ai nevoie de sampon, gel de dus, creme pentru eventualele iritatii, pasta de dinti, daca este cazul, servetele umede, geluri dezinfectate, servetele uscate sau lotiune de corp. De asemenea, ai nevoie de creme pentru protectie solara, pe care le poti utiliza doar daca cel mic are mai mult de 6 luni. Forfecuta si unghiera se pot dovedi utile daca stati mai multe zile la mare, la fel si peria de par sau chiar scutece, daca vorbim de copii mai mici.

Prosoape pentru plaja

La mare, copiii sunt frecvent in apa si apoi iar pe nisip. S-ar putea sa fie nevoie sa ii stergi destul de des, asa ca ia cu tine cateva prosoape de calitate. Vei avea nevoie de aceste produse pentru a acoperi sezlongul, dar si ca sa le pui pe nisip sau sa il invelesti pe cel mic cand iese din apa. Gasesti prosoape de plaja la Auchan, atat pentru copii cat si pentru adulti, asa ca achizitioneaza cateva in plus atunci cand faci bagajul pentru la mare deoarece daca mergi doar cu 2-3 prosoape nu vei avea timp sa le speli ori sa le usuci.

Trusa de medicamente

Bineinteles ca ai posibilitatea de-a achizitiona de la o farmacie tot ceea ce-ti trebuie pentru copilul tau astfel incat sa nu fii nevoita sa iei prea multe lucruri de acasa. Insa, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti lipseasca o gentuta in care sa ai un spray pentru insecte, plasturi, tifon, termometru, alcool medicinal, probiotice, un sirop pentru gat sau cateva medicamente pentru dureri de cap ori digestie, in caz ca apare vreo urgenta.

Produse de entertainment

Drumul lung cu masina ori chiar cu avionul se poate dovedi o povara daca cel mic se plictiseste. Asadar, fii prevazatoare si impacheteaza cateva carti de povesti sau de colorat, jucariile sale preferate, tableta, jocuri ori alte accesorii care stii ca-l distreaza pe copilul tau. Totodata, pune in bagaj si cateva articole cu care sa se joace pe plaja, ca sa te asiguri ca veti avea cu ce sa faceti castele in nisip. Implica-l si pe cel mic in aceasta actiune si explica-i faptul ca in vacanta are voie doar cu cateva jucarii si intreaba-l care sunt preferatele lui, pentru a nu avea surprize pe drum.

Carucior sau sistem de purtare

In situatia copiilor mici, sunt extrem de utile si obiectele cu care acestia se deplaseaza. Mai exact, poate fi vorba de carucior, sistem de purtare sau chiar si o bicicleta. Daca va ganditi si la plimbari de seara prin statiune, sau locul de cazare este la o distanta considerabila de plaja, s-ar putea sa-ti prinda bine si astfel de echipamente in care cel mic sa stea linistit.

Actele si asigurari medicale

Daca vacanta la mare va fi intr-o destinatie din tara, atunci sunt suficiente actele adultilor. In situatia in care mergeti in strainatate, sunt esentiale actele tuturor, inclusiv ale copilului, si asigurari medicale, in caz contrar riscati sa aveti neplaceri in vacanta.

Chiar daca, la prima vedere, ti se par multe lucruri, pe masura ce le impachetezi vei vedea ca nu este vorba decat de strictul necesar. Nu uita sa te relaxezi in vacanta si sa te bucuri de calatorie, fara niciun stres. Cand ai totul organizat, vei vedea ca totul se transforma intr-o amintire de neuitat.

Sursa foto: https://image.freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului