Cresterea copilului

#ghiozdan copii #alegere ghiozdan #ghiozdan

Ghiozdanele afecteaza sanatatea scolarilor? Problemele legate de ghiozdane

Tot mai multi parinti si profesori sunt preocupati din cauza ghiozdanelor supraincarcate care afecteaza coloana vertebrala a elevilor, desi se stie ca durerea din spate este legata si de durata transportului si de starea musculaturii spatelui.

Potrivit cercetarilor realizate, se pare ca din ce in ce mai multi copii si adolescenti, sufera de dureri de spate.

Intreaga comunitate stiintifica internationala este de acord ca cei mici nu trebuie sa care in spate mai mult de 10-15% din greutatea corporala. Dar realitatea este ca multi elevi dubleaza adesea greutatea recomandata de specialisti.

Numeroase studii au demonstrat ca ghiozdanele supraincarcate pot genera multe probleme. Acestea pot provoca dureri mari de spate cauzate de probleme grave la coloana.

Ghiozdanele grele exercita o presiune excesiva asupra spatelui si umerilor copiilor, ceea ce cauzeaza un extra efort si oboseala musculara. in plus, acest surplus de greutate ii determina sa adopte pozitii incorecte inca de la o varsta frageda.

Ghiozdanele tip troler sunt solutia?

Conform studiilor realizate de-a lungul timpului, se recomanda ca elevii sa foloseasca ghiozdane normale si nu cu roti, avand in vedere ca forta exercitata de copil cand trage ghiozdanul cu roti nu este uniforma, greutatea fiind mai mare intr-o parte a spatelui decat in cealalta.

Ghiozdanele sunt potrivite pentru copii daca sunt proiectate si verificate zilnic de catre parinti, evitand astfel supraincarcarea.

Ce trebuie sa faceti pentru a evita supraincarcarea ghiozdanelor?

Alegeti manualele astfel incat copiii sa nu care la scoala si ceea ce nu le trebuie intr-o anumita zi.

In clasa ar trebui sa existe dulapuri in care copiii sa-si poata pune materialele scolare care nu le sunt neaparat necesare acasa.

In clasa ar trebui sa existe mobilier adaptat la varsta si inaltimea elevilor.

Ce factori favorizeaza aparitia durerilor de spate?

Greutatea ghiozdanului depaseste 10% din greutatea copilului si are o dimensiune disproportionata fata de dimensiunea copilului.

Un stil de viata sedentar sau lipsa de exercitiu favorizeaza, de asemenea, aparitia bolilor de spate, datorita pierderii masei musculare care face ca partea din spate sa fie mai vulnerabila la supraincarcare.

Mobilierul din sala de curs este inadecvat pentru nevoile fiecarei etape de dezvoltare a copilului. Acest lucru poate duce la adoptarea unor pozitii incorecte.

Cum sa evitati durerile de spate la elevi?

Pentru a trata sau a preveni durerile de spate la copii, trebuie sa ii incurajati sa faca sport si sa faca exercitii pentru a intari muschii spatelui, care vor deveni mai puternici, mai rezistenti si mai elastici, putandu-se astfel evita factorii de risc mentionati mai sus.

In acelasi timp, trebuie sa tinem seama de unele reguli in ceea ce priveste pozitia corecta, cum ar fi asezarea cat se poate de repede pe scaun, cu spatele drept si asezarea coatelor pe masa. Pozitionarea corecta a spatelui reduce riscul de a suferi de probleme in viitor.

Eliminarea surplusului de greutate din ghiozdan

Exista masuri preventive individuale bazate pe educatia pentru sanatatea copiilor si a tinerilor.

Copiii ar trebui sa puna in ghiozdan doar lucrurile necesare pentru o anumita zi.

Trebuie sa incercati sa cumparati materiale cu dimensiuni cat mai mici. Ele trebuie sa fie cat mai usoare posibil.

Ghiozdanul cu bretele captusite ar trebui sa fie asezat pe ambii umeri si sa nu fie mai mare decat spatele copilului. De asemenea, ar trebui sa sustina inaltimea spatelui inferior.

Materialul mai greu ar trebui plasat langa spate si ar trebui distribuita toata greutatea in mod egal.

Ghiozanul ar trebui ridicat intr-o maniera adecvata. Cel mai bine este ca genunchii sa fie indoiti si toata forta sa fie lasata in picioare inainte ca ghiozdanul sa fie pus in spate.

Asadar, greutatea ghiozdanului nu ar trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului si ar trebui fie ales in functie de varsta sa.

Ghiozdanul nu afecteaza sanatatea copiilor, atata timp cat este ales in mod corect de catre parinti. De asemenea, este foarte important ca cei mici sa faca exercitii fizice regulate, pentru a-si intari spatele si a-si mentine o sanatate fizica si mentala adecvata.

In plus, voi, dragi parinti, ar trebui sa alegeti intotdeauna ghiozdane de inalta calitate. Puteti face acest lucru foarte simplu, intrand pe Mykitty.ro. Acolo veti gasi diverse modele de ghiozdane, dar si rechizite scolare pentru copii, la cele mai bune preturi si cu personajele Disney preferate. Cumparaturi fara griji va dorim!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare