Cresterea copilului

#parinti #bebelusi #facebook

Greseli pe care mamele le fac pe Facebook

Proaspetele mamici au ajuns sa fie din ce in ce mai cuprinse de curentul Facebook si  mai tentate sa foloseasca in exces acest site de socializare, pentru a-si promova bebelusii . De asemenea, in lipsa unei ocupatii, mamele simt nevoia sa socializeze si astfel au tendinta sa petreaca foarte mult timp pe Facebook si sa-si actualizeze tot mai des profilul.

Facebook-ul este un site de socializare care le ajuta pe mamici sa iasa din starea de plictiseala in care se cufunda uneori si prin intermediul caruia reusesc sa se reconecteze cu vechi prieteni. Totusi, o abordare incorecta a Facebook-ului o poate pune pe mama intr-o pozitie neplacuta.

Iata cateva greseli pe care mamele le fac atunci cand utilizeaza facebook-ul.

 

Updatarea zilnica a profilului

 

Chiar daca iti place sa ii faci bebelusului tau sute de poze in fiecare zi pentru a imortaliza toate momentele, nu este absolut necesar sa urci zilnic aceste imagini. De asemenea, daca tii neaparat sa impartasesti imaginile cu prietenii si familia pe Facebook, asigura-te ca faci o selectie de maxim 3 fotografii pentru a evita sa ii agasezi pe acestia cu prea multe imagini.  

 

Postarea pozelor nud cu copiii

 

In plus, anumite imagini si informatii despre copilul tau este indicat sa le pastrezi doar pentru cadrul intim al familiei. Un parinte nu trebuie sa uite faptul ca exista persoane cu probleme psihice care nu privesc pozele cu un copil nud asa cum le-ar privi un om normal, cu amuzament, ci dimpotriva pentru a-si satisface placerile sexuale. 

Exista persoane care copiaza special pozele cu minori dezbracati si le folosesc in cataloage cu nuduri de copii, pentru a le oferi ulterior catre vanzare. Asadar, asigura-te ca atunci cand postezi poze cu copilul tau, ti-ai luat toate masurile de siguranta si ai folosit instrumentele de privacy care ti se pun la dispozitie de administratorii site-ului.

 

Schimbarea frecventa a statusurilor

 

„Este timpul pentru baita”, „bebe este racit” sau „suntem la plimbare” sunt statusuri care nu ofera nicio informatie si pe care cei care le citesc le considera de obicei statusuri agasante care le mananca inutil timpul. 

Cel mai bine ar fi sa postezi doar lucrurile cu adevarat interesante, asa ca gandeste-te si citeste de mai multe ori inainte de a da share unui status

 

Spamul

 

Foarte multe mamici isi inscriu bebelusii la diverse concursuri care se desfasoara sau nu pe Facebook si incep astfel sa isi agaseze prietenii din lista sa le ofere voturi. Daca intr-adevar ai nevoie de voturi, le poti trimite acestora cel mult un singur mesaj pe toata durata de desfasurare a concursului. Altfel, risti sa iti stresezi cunostintele, sa fii raportata ca spam, iar contul sa iti fie suspendat pentru o perioada determinata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului