Cresterea copilului

#parinti #copii #jucarii #jucarii copii #siguranta bebelusi # jucarii bebelusi

Iata cum alegi jucaria potrivita pentru bebelusul tau

Alegerea unei jucarii potrivite varstei bebelusului tau este adesea o sarcina care se dovedeste mai dificila decat pare la prima vedere. Oare ce tip de jucarie i se potriveste mai bine, una din lemn sau una din plastic? Este de ajuns una singura sau are nevoie de mai multe?

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti faci o idee mai clara in privinta tipului de jucarie benefica pentru micutul tau.

Ai grija la sunet

Inca de cand se afla in uter, bebelusii poti auzi si chiar distinge diferitele zgomote, de aceea, in primele luni de viata se recomanda o jucarie mare si frumos colorata, care emite diferite sunete, muzicale sau nu. Evita totusi jucariile foarte zgomotoase, intrucat acestea sunt periculoase pentru auzul bebelusului, in special daca acesta le tine foarte aproape de ureche. De preferat sunt animalutele de plus care contin mici clopotei sau jucarii plutitoare pentru baie.

Fii atent/a la marime

Din punct de vedere al sigurantei, pentru un bebelus este foarte importanta marimea unei jucarii. La varsta aceasta sunt de preferat jucariile cu cel putin 3 cm in diametru si 6 cm in lungime.

Acestea nu pot fi inghitite si nici bagate in gura, obiceiul preferat al majoritatii bebelusilor. Totodata, pentru a preveni sufocarea accidentala, ai grija sa nu il lasi sa se joace cu bile, margele, monezi sau jocuri cu bile mai mici de 5 cm in diametru.

Cumpara oglinzi de jucarie

Bebelusii adora sa priveasca diverse lucruri, in special propria lor imagine. Ataseaza-i in patutul de joaca mai multe oglinzi de jucarie si priveste-l cum se distreaza singur.

Alege jucarii simple

Bebelusii nu au nevoie de jucarii complicate. Adesea, ceea ce tu consideri ca este material tocmai bun de aruncat la cosul de gunoi, cum este o cutie goala din carton, poate deveni o jucarie foarte buna pentru bebelus. Cartile din carton cu poze mari sau cuburile din lemn colorate sunt optiuni la indemana foarte bune pentru cel mic.

Alte cateva reguli privind siguranta jucariilor

Pe langa elementele de siguranta enumerate mai sus, in alegerea unei jucarii pentru bebelus trebuie sa tii cont si de urmatoarele lucruri

  • sa nu contina varfuri ascutite sau mici parti (margele, nasturi, ochi, bile etc.) care se desprind cu usurinta de pe corpul jucariei;
  • sfoara, panglica sau bucati de corzi mai lungi de 18 cm;
  • parti care, prin arcuire, s-ar putea transforma in capcane pentru degetele celui mic.


sursa foto: www.citytheorist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare