Cresterea copilului

# iarut cu fructe # alimentatie copii #alimentatie #copii

Iaurturile cu fructe, otrava pentru copii

Iaurturile cu fructe, pe care le cumperi din comert, sunt o adevarata otrava pentru copii. Continutul acestora poate provoca probleme majore de sanatate in cazul copiilor si nu numai.

Cei mai multi copii adora iaurturile cu fructe. Sunt dulci, aromate si colorate. In acelasi timp multi dintre parinti le considera o alternativa sanatoasa pentru o gustare, inlocuind astfel alte dulciuri. Putini stiu insa ca aceste iaurturi nu au niciun beneficiu pentru cei mici. Din contra. Contin multe ingrediente care nu ar trebui sa ajunga niciodata in sistemul digestiv al copiilor.

Pe langa faptul ca sunt pline de zahar, iaruturile cu fructe contin aditivi alimentari, coloranti si conservati. Cu alte cuvinte, o multime de E-uri care, in cazul copiilor, pot duce la probleme grave de sanatate.

Tocmai din acest motiv, iaurturile cu fructe nu sunt indicate pentru alimentatia copiilor decat in cantitati moderate, atrage atentia Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.

"Iaurturile cu fructe sunt sanatoase si bune cu un singur amendament: sa cumparam iaurt adevarat si sa cumparam fructe pe care sa le punem noi in iaurt. In momentul in care luam produse gata facute, de cele mai multe ori ele au conservanti, aditivi, coloranti, tot felul de alti adaugitori, dar mai ales zahar", a declarat Sorin Mierlea pentru Ziare.com.

Sursa foto: realitatea.met

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare