Cresterea copilului

#prieteni #copii #joaca #prieteni copii

Ii place sa se joace singur? Ajuta-ti copilul sa-si faca noi prieteni

Prieteniile sunt importante in viata unui copil, deoarece contribuie la dezvoltarea lui sociala. Dar ce te faci in momentul in care copilul tau prefera sa se joace singur, in loc sa interactioneze cu ceilalti copii de varsta lui? Tinzi sa il cataloghezi drept timid si te resemnezi sau incerci sa ii dai o mana de ajutor?

Expertii spun ca un copil caruia ii place sa se joace singur nu este neaparat timid. Daca isi poate face un prieten, inseamna ca isi poate face mai multi. Poate ca nu i-ai dat pana acum ocazia sa interactioneze cu alti copii.

In primii 6 ani de viata, copilul trece prin mai multe stadii de joaca: pana la 2 ani se joaca singur, cu jucarii specifice varstei, la 3-4 ani are prieteni imaginari care ii tin companie, iar la 5 ani simte nevoia sa se joace cu parintii. Iata cum iti poti ajuta copilul sa-si faca noi prieteni.


Iesi mai des cu el in parc

Pana intra la scoala, cel mai bun loc in care un copil isi poate face prieteni noi este parcul. Alege un parc din apropierea casei si fa-ti timp sa mergi acolo in fiecare zi cu copilul tau. Astfel, va avea posibilitatea sa cunoasca alti copii de varsta lui. Daca se leaga o prietenie, poti face in asa fel incat copiii sa se vada si in afara parcului.


Invata-l sa imparta cu ceilalti

Un copil care obisnuieste sa se joace singur trebuie invatat cum sa se integreze intr-un grup, iar prima regula este sa stie sa imparta ceea ce are cu ceilalti. Egoismul il va indeparta de copii, intrucat acestia sunt curiosi si vor sa aiba si ei ceea ce au altii.


Fereste-l de copiii care il tachineaza

Daca observi ca micutul tau este tachinat de anumiti copii din fata blocului, fereste-l de ei. Copiii au o sensibilitate aparte si pot fi usor raniti de vorbele sau gesturile altor copii, acest fapt ducand chiar la dorinta celui mic de a nu mai iesi afara si de a se juca singur in casa.

Fereste-l de copiii care il tachineaza si invata-l sa se joace cu cei in compania carora se simte bine. Daca tachinarile sunt usoare si il amuza pe copil, nu este cazul sa te ingrijorezi. Doar daca se ajunge la agresiune fizica sau la injosirea copilului trebuie sa iei masuri.


Organizeaza o petrecere

Organizeaza o mica petrecere pentru copii intr-un loc de joaca. In timp ce ei se distreaza, tu poti savura o cafea alaturi de alti parinti si poti stabili ca cei mici sa se intalneasca mai des.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului