Cresterea copilului

#prima zi de scoala #copil la scoala #revenire scoala #scoala septembrie

Incepe scoala! Cum sa-i faci copilului intoarcerea la scoala mai usoara

Prima zi de scoala poate fi un motiv de stres pentru micutul tau. Iar daca el va fi nelinistit la fel vei fi si tu ca parinte. Aceasta anxietate este normala si este rezultatul libertatii de care copilul a avut parte pe perioada vacantei de vara.

Chiar daca mai sunt 6 saptamani pana incepe scoala, este bine sa incepi sa iti pregatesti copilul inca de pe acum. Iata cateva sfaturi pentru o prima zi de scoala fara stres.


Ajusteaza-i ora de culcare

Vara, ziua e mai lunga, iar vacanta i-a dat programul obisnuit peste cap. Se scoala mai tarziu decat de obicei si se culca la ore mai inaintate. Inainte de a incepe scoala, in ultimele trei saptamani este bine sa il aduci la programul obisnuit de somn. Incepe sa il culci cu 15 minute mai devreme decat in seara precedenta, pana ce vei ajunge la ora dorita de culcare.


Stabileste un program matinal

Diminetile pot fi cosmarul fiecarui parinte, mai ales in perioada anului scolar. Copilul nu vrea sa se scoale, abia deschide ochii sau asteapta sa ii dai tu sa manance. Stabileste-i un program matinal si asigura-te ca se tine de el. Ii poti face o lista cu sarcinile pe care le are de indeplinit dimineata, incepand cu spalatul de dinti si terminand cu micul dejun. In acest fel il vei motiva si il vei pregati pentru scoala.
 

Viziteaza scoala

Faptul ca nu va mai fi in elementul sau ii poate crea un sentiment de neliniste si frica. Discuta cu el aspectele pozitive pe care scoala le are de oferit si du-l sa o vada. Acest lucru poti sa il faci si daca este in clasa a II-a sau a III-a. Ducandu-l sa isi vada scoala, poate chiar sa isi reintalneasca invatatoarea si ii vei reimprospata memoria, usurand astfel lucrurile.
 

Ia-l cu tine la cumparaturile pentru scoala

Pregatirile pentru scoala sunt in toi. Luati totul ca pe o joaca si organizati cateva reprize de cumparaturi. Lasa-l sa-si aleaga cateva din lucrurile pentru scoala, cum ar fi ghiozdanul, caietele, penarul cel nou etc. Este posibil ca scoala sa impuna o uniforma, asa ca cel mai bine ar fi sa il ghidezi in alegerea catorva tinute.
 

Revederea fetelor familiare

O alta modalitate prin care ii usurezi reintoarcerea in colectivitate este de a-i facilita intalnirea cu cativa dintre colegii sai. Poti sa vorbesti cu o alta mamica si, impreuna, sa dati o petrecere la care sa invitati mai multi colegi de-ai copiilor vostri.

Sursa foto: oprah.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului