Cresterea copilului

#infectii urechi #simptome #bebelusi #infectie ureche bebelus #infectii bebelusi

Infectiile urechii, cele mai frecvente afectiuni la bebelusi! 6 simptome care le dau de gol

Potrivit statisticilor, peste 60% dintre cazurile de gripa la copii sfarsesc prin dezvoltarea unei infectii a urechii. Si, cum bebelusii nu te pot atentiona ca ii doare urechea sau ca se simt rau, este important sa inveti sa recunosti simptomele specifice infectiilor la aceasta varsta, pentru a putea merge cu el la medic in vederea prescrierii tratamentului adecvat!

1. Atingerea frecventa a urechii afectate

Disconfortul pe care durerea cauzata de infectie i-l provoaca bebelusului il va determina sa duca frecvent manutele la urechea afectata. Probabil ca atingerile vor fi scurte sau ca va incerca sa traga de lobul urechii in incercarea de a atenua simptomul stanjenitor.

2. Plans excesiv si stare de iritabilitate

Infectia urechii se manifesta prin durere locala, pe care bebelusul tau nu o poate exprima decat prin plansete si stare de iritabilitate. Asadar, in cazul in care copilul duce frecvent manuta la ureche si incepe sa planga sau sa devina iritat, este foarte probabil sa se fi instalat o infectie la nivelul urechii.

3. Probleme de somn si imposibilitatea de a sta intins

Durerile stanjenitoare ale urechii vor perturba odihna nocturna a copilului, din cauza ca simptomele se vor accentua in momentul in care sta intins sau incearca sa doarma pe o parte.

4. Febra

In cazul in care observi manifestarile descrise mai sus in comportamentul copilului tau, este recomandat sa iei un termometru si sa masori temperatura corporala a micutului tau. Febra este unul dintre simptomele care indica intotdeauna prezenta unei infectii in organism, iar in cazul simptomelor anterioare, este posibil ca urechea sa fie cea afectata de aceasta conditie medicala.

5. Secretii neobisnuite din ureche

Scurgerea unor secretii albicioase sau de culoare galbena din ureche este cel mai clar semn ca micutul tau sufera de o infectie locala, caz in care trebuie sa mergi de urgenta cu el la medic.

6. Simptome de raceala si gripa

Infectiile urechii sunt aproape intotdeauna precedate de o gripa sau raceala. Daca micutul tau manifesta toate simptomele de mai sus si stii ca a fost racit sau gripat, este cazul sa mergi cu el la pediatru pentru diagnosticul si tratamentul adecvate.

Sursa foto: madamed.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului