Cresterea copilului

Infertilitatea la femei

O femeie sufera de infertilitate , daca dupa un an de contacte sexuale neprotejate, cu un barbat apt de procreare, nu ramane insarcinata. Stabilirea unui diagnostic detaliat se face de catre medicul specialist, care ii va analiza pe ambii parteneri si va stabili care sunt problemele fiecaruia in parte.

Motivele principale pentru care unele femei nu pot avea copii sunt: dezechilibrele hormonale, infectiile organelor genitale si ale anexelor, malformatiile congenitale sau dobandite ale organelor de reproducere .

Alimentatia este, in mod cert, unul din vinovatii principali pentru aparitia infertilitatii, atat la femei, cat si la barbati. Ea a suferit foarte multe modificari in ultimele trei-patru decenii, de cand s-a generalizat moda folosirii alimentelor suprarafinate: zahar, margarina, faina alba, ulei dublu rafinat, a alimentelor preambalate, conservate cu substante chimice . Apoi, aparitia aditivilor sintetici in alimente a agravat lucrurile, deoarece aceste substante chimice au interactiuni nefaste cu sistemul neuro-endocrin, care coordoneaza functia de reproducere.

Cafeaua si produsele care contin cofeina: ceaiul negru si verde, dulciurile , bauturile de tip cola, sunt un inamic al fertilitatii la femei. Cafeaua consumata chiar in cantitati moderate scade pentru persoanele de sex feminin cu pana la 50% sansele de a avea copii, in timp ce in cazul sarcinii, are efecte avortive. Sedentarismul, oboseala prelungita, statul in picioare sau pe scaun timp indelungat, lucrul in medii toxice, excesele alimentare au si ele ca rezultat infertilitatea.

Stresul este cel mai puternic si nociv anticonceptional. El perturba si slabeste sistemul imunitar, care are un rol foarte important in mentinerea sanatatii si functionalitatii aparatului reproducator, perturba echilibrul hormonal, imbatraneste prematur organismul femeii.

Medicamentele perturba adesea grav functia de reproducere. Se recomanda multa prudenta in administrarea anticonceptionalelor. Este necesar sa cititim cu multa atentie informatiile despre efectele lor adverse, deoarece multe dintre ele pot produce infertilitate pe termen lung, chiar dupa ce ati oprit tratamentul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului