Cresterea copilului

#dulciuri #snacksuri #alimentatie sanatoasa # alimentatie copii

Innebunit dupa dulciuri si snacksuri? Incurajeaza-ti copilul sa manance sanatos!

Dulciurile si snacksurile reprezinta cele mai mari tentatii pentru copii si pana si adultii se lasa uneori ispititi de ciocolata, bomboane, prajituri si chipsuri. Dincolo de ambalajele frumos colorate, insa, care atrag ca un magnet, dulciurile si snacksurile contin multe calorii si putini nutrienti, motiv pentru care nu sunt hranitoare, ci doar satisfac pofta de moment a copilului. Sanatatea copilului se construieste din primii ani de viata. Incurajeaza-l, asadar, sa manance sanatos prin cateva metode simplu de pus in practica!


Evita sa tii dulciuri in casa


Evita sa cumperi dulciuri nesanatoase, bauturi carbogazoase si gustari sarate. Dorinta copiilor de a consuma tot felul de alimente nesanatoase apare ca urmare a ceea ce vad in casa, astfel ca este recomandat sa gatesti sanatos. Nu spune nimeni ca un dulce, din cand in cand, ii face rau copilului, insa trebuie sa fii atenta la cantitatea de alimente nesanatoase pe care cel mic o consuma.


Inlocuieste dulciurile cu fructe


Fructele sunt cea mai sanatoasa alternativa la dulciuri, motiv pentru care nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata de pe masa un bol mare cu mere, banane, portocale, piersici sau kiwi. Pline de vitamine, minerale si antioxidanti, fructele potolesc pofta de dulce a copilului.


Fa in asa fel incat mancarea sa arate amuzant


Deseori, copilul face mofturi in privinta mancarurilor, dar daca te straduiesti sa aduci un strop de veselie in farfurie, va manca tot inainte sa il rogi. Cumpara un set de forme de taiat prajituri si "decupeaza" sandvisurile sau asaza legumele in farfurie astfel incat sa semene cu o fata de om.


Prepara-i un iaurt cu fructe


Rafturile magazinelor sunt pline de sortimente de iaurturi cu fructe, insa nutritionistii spun ca acestea nu sunt sanatoase. Vrei un dulce sanatos pentru copil? Cumpara un iaurt simplu si adauga in el bucatele de fructe proaspete.


Asigura-i 5 mese pe zi


Intre 3 mese principale de peste zi, copilul ar trebui sa aiba parte si de 2 gustari sanatoase. Stabilirea unui program alimentar este un mod simplu prin care poti inlatura pofta copilului de alimente dulci sau sarate nesanatoase, deoarece organismul sau va fi alimentat constant cu nutrienti si nu i se va face foame. Gustarile pot consta in fructe, o bucatica de prajitura facuta in casa, branza proaspata de vaci cu miere sau un sandvis cu branza si rosii.

Tu cum il faci pe cel mic sa manance sanatos?

Sursa foto: informationvine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului