Cresterea copilului

#copii #scoala #gripa #raceala

Invata-l pe copil cum sa se protejeze de gripa la scoala

Copilul tau este foarte expus riscului de a se imbolnavi, cu atat mai mult cu cat sta cateva ore, zilnic intr-o sala de clasa cu alti 20 de copii. Din acest motiv este foarte important sa ii expui cateva reguli care il vor ajuta sa se protejeze impotriva racelii si a gripei.


Inainte de orice insa, este recomandat sa il vaccinezi pe copil impotriva virusurilor gripale si sa ii stimulezi imunitatea printr-un consum ridicat de fructe, in special citrice, dar si printr-o alimentatie sanatoasa , echilibrata, lipsita de produse fast-food.


Iata cateva sfaturi pe care i le poti da copilului pentru a se feri de raceala si gripa atunci cand este la scoala.


Spala-te pe maini


Inainte de a manca, inainte a pune mana la gura, nas si ochi dar si dupa ce face se atinge diverse lucruri, copilul trebuie sa se spele pe maini. In cazul in care este la o scoala in care baile nu sunt dotare cu sapun lichid , ar fi bine sa ii achizitionezi un tub de gel dezinfectant pentru maini si sa il indemni sa il utilizezi ori de cate ori este necesar.


Atentioneaza-l ca manerele, clantele, usile, bancile si scaunele sunt toate foarte murdare si ca daca pune mana la gura inainte de a indeparta orice urme de mizerie, se paote imbolnavi.


Pune mana la gura


De fiecare data cand stranuta sau tuseste, copilul trebuie sa puna mana la gura. Daca nu face acest lucru, atrage-i atentia de fiecare data pana cand se va obisnui si roaga-l sa ii apostrofeze si pe colegii lui care nu respecta aceasta regula. Explica-i ca microbii se imbrastie rapid prin stranut si ca desi sunt greu de observat, particulele care ies pe gura atunci cand tusim sau stranutam, sunt periculoase si ajung cu rapiditate in organismul celorlalti oameni.


Nu imparti alimentele


Mancarea si bauturile sunt individuale si nu trebuie impartite cu alti colegi, mai ales daca acestia sunt bolnavi. Invata-l pe copil sa nu manance dupa colegii sai, sa nu bea suc din aceeasi sticla sau pahar si in general sa incerce sa nu imparta alimentele. Din acest motiv este recomandat sa ii faci pachetel in fiecare zi – astfel, nu va mai fi tentat sa consume din mancarea colegilor sai.


Mentine distanta


Sfatuieste-l pe copil sa nu stea foarte aproape de colegii sai, mai ales de cei care tusesc sau dai semne ca nu se simt bine. In mod normal, ar trebui sa mentina o limita de un metru si sa se fereasca mai ales cand o persoana din apropierea sa stranuta si nu pune mana la gura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului