Cresterea copilului

#umezeala #prevenire #curatare #iritatii de scutec

Invata sa previi iritatiile provocate de scutec

Iritatiile provocate de scutec reprezinta o forma comuna de dermatita, manifestata prin aparitia unor  pete rosii la nivelul pielii funduletului bebelusului. Dermatita de scutec alarmeaza parintii si il deranjeaza pe cel mic, insa poate fi prevenita si tratata foarte usor. Urmeaza pasii de mai jos si vei preveni rapid iritatiile provocate de scutec.

Cel mai frecvent, dermatita de scutec apare atunci cand bebelusul nu este schimbat des si pielea ramane umeda pentru mult timp, cand micutul are diaree sau daca poarta chilotei din material sintetic peste scutec.

De asemenea, iritatiile scutecului apar si dupa diversificarea alimentatiei bebelusului, atunci cand incepe sa consume mai multe alimente solide sau cand i se administreaza antibiotice. Iata cum poti preveni aparitia dermatitei fesiere la bebelusul tau:

1 Schimba scutecul mai des

Cel mai des, dermatita de scutec este provocata de scutecele umede care sunt schimbate rar, astfel ca pielea ramane timp indelungat intr-un mediu umed si acid. Pentru a preveni aceasta problema, trebuie sa schimbi scutecul bebelusului tau cat mai des. Tine cont de faptul ca nou-nascutii au nevoie sa fie schimbati mai des de scutec.

In plus, ai grija sa nu strangi prea tare scutecul, deoarece aerul nu va mai circula corespunzator, ceea ce creeaza mediul propice pentru retinerea umezelii.

2 Pastreaza zona curata

Este foarte important ca pielea bebelusului sa fie pastrata in permanenta curata. In plus, trebuie sa ai grija ca zona din jurul scutecului sa fie spalata cat mai des, pentru a preveni raspandirea bacteriilor. La fiecare schimbare a scutecului, curata funduletul cu apa calduta sau sterge-l cu un servetel umed special pentru bebelusi. De asemenea, renunta sa folosesti servetele umede pe baza de alcool, care irita pielea sensibila a bebelusului.

3 Pastreaza pielea uscata

Deoarece iritatiile apar atunci cand pielea delicata a copilului este expusa indelungat la umezeala, este esential ca zona sa fie uscata. Poti lasa zilnic bebelusul sa stea fara scutec cateva minute, ceea ce va permite aerului sa circule si sa usuce pielea.

 
Sursa foto: //www.kitchenershoptalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului