Cresterea copilului

#parinti #lectura #jocuri #gandire #puzzle

Jocuri de gandire pentru copii

La varste fragede, copilul tau este dornic de informatii noi si incitante, iar jocurile si activitatile interactive sunt esentiale pentru dezvoltarea lui armonioasa. Poti deveni chiar tu un participant activ prin implicarea in numeroase jocuri de gandire care sa il stimuleze pe cel mic si sa ii deschida apetitul pentru lectura sau activitati logice.

Jocuri de gandire fara accesorii

Aceste jocuri sunt ideale pentru copilasul tau, deoarece nu necesita foarte multe resurse decat prezenta ta, ca parinte preocupat de evolutia puiului sau. Jocurile cu rima reprezinta metoda perfecta prin care sa incepi seria de jocuri de gandire cu prichindelul tau.

La acest joc, toti participantii trebuie sa vorbeasca in rime. Poti incepe de la combinatii simple de cuvinte, care sunt mai accesibile copiilor mici, si poti face chiar versuri, daca ai copii mai mari.

La aceasta categorie, intra si jocurile de tip "X si 0", care necesita atentia si gandirea copilului tau.

Jocuri de gandire artistice

Pe masura ce prichindelul tau creste si este mai interesat de arte, poti dezvolta jocuri mai complexe. De exemplu, il poti implica pe cel mic in realizarea de picturi si desene sau puteti crea impreuna o carte de benzi desenate. Acest joc poate fi realizat si alaturi de copii mai mici. Tu desenezi, iar cel mic iti poate dicta replicile.

Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti merge alaturi de cel mic la un muzeu. Pentru a face vizita mai interesanta, poti organiza o "vanatoare de comori" in care copilul sa identifice anumite opere de arta. In acest fel, copilul va afla lucruri noi si interesante si nu se va plictisi.

Jocuri interactive

Pentru a dezvolta gandirea copilului tau il poti implica si in alte activitati si jocuri care il vor stimula. De exemplu, puteti citi impreuna o carte, puteti rezolva un puzzle sau alte jocuri care va vor ajuta sa petreceti mai mult timp impreuna.

In plus, cititul alaturi de copii reprezinta o activitate care ii va stimula celui mic imaginatia si va incepe sa aprecieze lectura. Puteti construi impreuna povesti sau personaje de poveste, ca forma de joc stimulativa pentru imbogatirea vocabularului si creativitate.


Sursa foto: kidspot.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare