Cresterea copilului

#jocuri #jucarie #copil #gradina

Jocuri pentru copii in afara casei

Vara incepe sa isi intre in drepturi, iar vacanta mare se apropie cu pasi repezi, asa ca micutii tai vor dori sa se zbenguiasca tot mai mult pe afara. Daca dispui de spatiu si de resursele financiare, ofera-le copiilor tai jocuri si jucarii special concepute pentru gradina sau pentru orice alt spatiu situat in fara casei.

 

Iata cateva idei care vor fi pe placul celor mici:

 

piscina gonflabila

 

De la piscine de dimensiuni reduse, pentru prichindei, pana la cele de dimensiuni mai mari, in care chiar si tu poti sa te balacesti putin, piscinele reprezinta distractia garantata pentru orice copil. Ai nevoie doar de putin spatiu in gradina pentru a amenaja o piscina gonflabila in care copiii tai sa se poata juca toata ziua. Alege-ti piscina gonflabila in functie de varsta copiilor, material si buget. Iata cateva sugestii:

 

 

Cutie nisip

 

Daca ti-ai achiziitonat o piscina gonflablila, atunci trebuie neaparat sa o completezi cu o cutie de nisip. Chiar daca nu veti pleca in fiecare weekend la mare, este suficient sa ii lasi pe copii sa se zbenguie in costum de baie, sa se balaceasca in piscina si sa se joace cu nisip, exact cum ar face si pe plaja.

 

 

Sisteme de joaca pentru exterior

 

Casute, tobogane, leagane, toate acestea le gasesti mereu la locul de joaca amenajat in parcuri, insa daca detii spatiul necesar, poti alcatui pentru copilul tau propriul sau colt de joaca la tine acasa. Opteaza pentru o casuta din povesti , un tobogan, leagane sau, daca si bugetul iti permite, pentru un intreg sistem ce cuprinde mult mai multe elemente de joc. Exista insa o solutie pentru toate buzunarele, asa ca si micutul tau se poate bucura de propriul parc de joaca acasa.

 


Kit "Lectia de zbor"

 

Daca ai acasa un micut explorator, atunci fa-i pe plac si ofera-i un kit ce ii va alimenta pasiunea pentru zbor. Achizitioneaza-i un set special care il va ajuta sa construiasca un planor performant, sa invete mai multe despre cascadorii, viteze sau zboruri lungi si chiar sa isi completeze manualul de zbor si calatorii, exact ca un pilot adevarat. Planorul poate fi lansat in aer liber, cu mana sau cu sfoara furnizata de kit.
 


Joc pentru exterior „Avionele pe mare”

 

Probabil ca si tu faci parte din generatia celor care se jucau avione pe foi din caietele de matematica . Producatorii ti-au pus la dispozitie o varianta imbunatatita a acestui joc, ce a obtinut dimensiuni impresionante. Jocul este potrivit pentru toata familia, ideal atunci cand mergi cu copiii la un picnic sau preferati sa va petreceti timpul in curtea casei. Micutii isi pot dezvolta astfel inteligenta, gandirea logica si spiritul de initiativa. Jocul ocupa destul de putin loc, asa ca il poti strange oricand, depozitandu-l intr-un spatiu retras.
 

 

Copacul cu mere
 

 

Clasicul joc de 3 in linie a fost transformat intr-un frumos pomisor cu mere pe 2 parti, cu care se pot juca 4 persoane simultan. Castigatorul este primul dintre cei 4 care castiga 3 ture la rand. Include 12 mere, viermisori care tin scorul si baza pentru stocarea merelor. Ideal pentru dezvoltarea inteligentei, spiritului de initiativa si strategiei. Este un joc pentru toata familia, acesta putandu-se disputa in casa sau in gradina.


 

Trambulina
 

 

Achizitioneaza-i copilului tau o trambulina si vei vedea cum nu se va mai desparti de aceasta pentru ore in sir. Ai grija insa la alegerea produsului: ar fi indicat sa optezi pentru un model care prezinta si o plasa de protectie, mai ales daca ai un copil mic. De asemenea, verifica daca trambulina este una de calitate. Cadrul metalic al acesteia trebuie sa fie stabil; verifica si suprafata elastica: cu cat aceasta va fi mai rigida, cu atat copilul tau va fi capabil sa execute sarituri mai inalte.


Sursa foto : cadouri-jucarii-jocuri.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului