Cresterea copilului

#jucarie antistres copii #jucarie antistres # jucarii antistres

Jucarie antistres pentru copii de toate varstele! De ce sunt acestea importante si ce rol au in cresterea si dezvoltarea copilului

Cand auzi termenul jucarie antistres te gandesti ca acestea sunt destinate adultilor si adolescentilor. Cu toate acestea, jucariile antistres sunt utile si pentru copii. Stresul este o reactie normala a organismului care se manifesta inca din primele zile de viata ale bebelusului.

 

Stresul este un termen general utilizat, pentru mai multi factori care afecteaza bunastarea oamenilor, indiferent de varsta. Stresul este cauzat de factorii diversi factori: de temperaturi prea ridicate sau prea scazute, de lipsa hranei si a apei, de certurile parintilor, de lipsa de comunicare, de emotii care nu sunt gestionate corect, etc.

Prin urmare, un copil care se afla in plina dezvoltare trebuie sa invete sa-si inteleaga si sa-si recunoasca emotiile, pentru ca apoi sa le poata gestiona. Pentru asta are nevoie de indrumarea parintilor, dar si de jucarii specifice care sa ii ajute sa se dezvolte.

jucarie antistres copii

Cand vine vorba de stres, copilul poate fi irascibil, suparat, poate plange. Este important ca in aceste momente copilul sa aiba o jucarie antistres care sa-l ajute sa se calmeze mai usor. Totodata, parintele trebuie sa-i fie alaturi, sa inteleaga ca cel mic trece printr-o perioada stresanta pentru el (chiar daca pentru un adult pare o nimica toata), sa nu-I renege emotiile si sa-l ajuta sa le inteleaga si sa le gestioneze.

Jucarie antistres pentru copii

Daca in urma cu multi ani jucariile aveau rolul de a-l distra pe copil si de a-l tine ocupat, acum jucariile si jocurile au evoluat. Acestea sunt fabricate astfel incat sa-i ofere copilului ocazia de se dezvolta emotional si intelectual. Astfel exista jucarii care il ajuta pe copil sa-si dezvolte coordonarea, jucarii educative, jucarii didactice (cu ajutorul carora copiii sa poata invata mai usor notiuni de baza de la orele de clasa), jucarii de dezvoltare a atentiei si jocuri antistres.

Desi o jucarie antistres poate parea benefica pentru un copil de varste mai mici, ca metoda de a-l tine ocupat o perioada sau pentru a-l opri din plans, aceste jucarii sunt ideale pentru copii de toate varstele si, de ce nu, chiar si pentru adulti.

Iata care sunt beneficiile unei jucarii antistres:

  • Ii ajuta sa treaca mai usor peste perioadele stresante (pregatirea pentru teza, pentru olimpiada sau pentru un examen);
  • Ii ajuta sa se calmeze in perioadele stresante si sa-si gestioneze mai bine emotiile;
  • Ii ajuta sa-si recunoasca emotiile, ca apoi sa se intrebe care sunt factorii declansatori si ce pot face pentru a le gestiona;
  • Ii ajuta sa se relaxeze in perioadele cu program supra-aglomerat din timpul scolii.
  • Exemple de jucarii antistres copii

Pe piata exista o multime de jucarii antistres pentru copii. Probabil te-ai si saturat de clasicele spinnere si kendama, atat de populare in ultimii ani si indragite de copiii din toata lumea. Pe piata exista insa si alte tipuri de jucarii antistres copii:

  • Jucarie pop-it. Acest tip de jucarii se gasesc in diverse forme si culori astfel incat sa fie cat mai atractive. Pot fi folosite de la varsta de cateva luni pana la varsta adulta. Sunt jucarii antistres ideale pentru copii de toate varstele, dar si pentru adulti care se pot relaxa apasand pe semicercurile de pe suprafata acesteia. O jucarie antistres pop it ii ajuta pe copii sa-si dezvolte rabdarea, concentrarea si logica. In plus ajuta la eliberarea stresului si la gestionarea anxietatii. Aceasta jucarie senzoriala este relaxanta si poate fi folosita cu succes si de copiii care sufera de autism.  
  • Caracatita de plus, jucarie reversibila. O alta jucarie ideala pentru copii de toate varstele este jucaria caracatita reversibila. Designul unic al acesteia ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine emotiile. Caracatita are doua fete: una fericita si una trista si poate fi intoarsa de pe o parte pe alta cu usurinta. Acest proces il ajuta pe copil sa se relaxeze si sa-si gestioneze mai bine emotiile. Caracatita reversibila este creata din bumbac de calitate, si vine intr-o multime de combinatii de culori, astfel incat sa fie pe placul oricarui copil.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului