Cresterea copilului

#jucarii educative #jucarii copii #jucarii #jucarii baieti

Jucarii pentru baieti de 2-3 ani

Jucariile pentru copii mici trebuie alese cu grija si in scop educativ, astfel incat sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile fizice si intelectuale pe care le-au dobandit in timp. Exista cateva jucarii pentru baieti de 2-3 ani extrem de educative si utile in efortul de a forma niste copii destepti si sanatosi.

Jucariile sunt impartite pe sexe - exista jucarii pentru baieti si pentru fete - acestea din urma sunt asociate cu frumusetea, hrana, abilitatile domestice, iar cele pentru baietei sunt asociate cu indemanarea, competia si uneori, cu un oarecare grad de violenta.

De la 2 ani in sus, copilul are nevoie sa fie stimulat sa isi dezvolte si mai mult mersul, indemanarea (lucrul cu manutele) si sa inceapa sa se dezvolte intelectual si emotional. Jucariile sunt cel mai placut mod de a-l atrage pe copil in procesul invatarii si a-l ajuta sa deprinda noi abilitati, care-l vor ajuta mai tarziu in copilarie si apoi, la maturitate.
 

Masinute si trenulete


Masinutele sunt jucarii clasice pentru baietei si reprezinta alternativa la papusile specifice fetitelor.

Fie ca sunt tractorase, dubite, sedanuri, , fie ca sunt trenuri sau alte tipuri de masinarii, baieteii au o de invatat din manipularea lor in timpul jocului.

Jucariile pentru baieti care trebuie impinse sau trase, asa cum sunt si masinutele, sunt importante pentru dezvoltarea abilitatilor de mers si de mentinere a echilibrului micutului.
 

Seturi de constructie


Fie ca sunt cuburi sau alte tipuri de piese, seturile de constructie sunt jucarii pentru baieti esentiale in dezvoltarea lor.

Au un rol important in dezvoltarea dexteritatii, punandu totodata si creativitatea copilului la contributie.
 

Banc de lucru


Bancurile de lucru sunt jucarii pentru baieti complexe, formate din mai multe piese, care au rolul de a le dezvolta indemanarea sau perspicacitatea.

Seturile de piese din lemn sau plastic, care contin ciocanele, surubelnite si alte accesorii practice contribuie atat la dezvoltarea functiilor motorii, a coordonarii mana-ochi, cat si la invatarea relatiei cauza-efect.

Tot in acelasi scop, si cu rol asemanator, sunt utile si blocurile de constructii ceva mai complexe, lego-urile sau jucariile cu mingi.
 

Puzzle


Puzzle-urile sunt jucarii pentru baieti pe placul lor la varste mici. Jocurile pentru grupa de 2-3 ani sunt simple si formate din putine piese.

Important este ca aceste jocuri de perspicacitate stimuleaza din plin creativitatea copilului, imaginatia si contribuie eficient la procesul invatarii.

Micutii afla o multime de informatii noi odata cu finisarea puzzle-ului (animalute, obiecte, personaje de poveste etc.) si isi dezvolta astfel si cultura generala.
 

Arme de jucarie


Baieteii au un nivel de agresivitate mai crescut decat fetitele si par sa fie mai violenti din fire. De teama de a nu incuraja si mai mult agresivitatea si de a deveni o influenta negativa, parintii evita sa le cumpere arme de jucarie si sa le incurajeze in joaca lor.

Specialistii sustin ca aceste jucarii pentru baieti nu trebuie sa fie neaparat o influenta nociva. Dimpotriva, ele pot ajuta la stimularea imaginatiei celor mici si se pot dovedi "recuzita" perfecta pentru a-l ajuta pe copil sa invete mai multe despre efectele nocive ale violentei fizice.

Baieteii pot deprinde adevarate lectii de viata in urma folosirii armelor de jucarie in joaca uzuala, daca ai grija sa vorbesti constructiv cu ei despre violenta si agresivitate, subiecte atat de prezente in viata noastra astazi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului