Cresterea copilului

#penar # inceperea scolii # rechizite copii #ghiozdan #lista rechizite #rechizite scolare

Lista rechizite scolare pentru clasa 0

Au mai ramas doar cateva zile pana la debutul anului scolar 2016-2017, iar cumparaturile sunt deja in toi. Cele mai mari emotii le au, evident, parintii copiilor care urmeaza sa intre la clasa pregatitoare.

Cei mai mici dintre scolarii anului 2016-2017, elevii de la clasa pregatitoare, se vor afla pentru prima data intr-o sala de clasa, isi vor cunoaste colegii si vor invata sa socializeze si sa lege prietenii si o vor cunoaste pe doamna invatatoare - cea care le va calauzi pasii pana la finalul invatamantului primar.

Totusi, cea mai mare grija a parintilor la inceput de an scolar este lista de cumparaturi pentru clasa pregatitoare. Cei mai multi nu stiu exact ce urmeaza sa studieze elevii aflati la acest nivel si prin urmare nu au nici o idee despre ce anume ar trebui sa achizitioneze.

Pentru a veni in ajutorul dvs., am facut o mica cercetare si am realizat o scurta lista de cumparaturi pentru rechizite si imbraminte pentru clasa pregatitoare. Pentru ca trecerea de la gradinita la scoala sa fie cat mai usoara puteti lua ghiozdane scolare personalizate cu personajele din desene animate Hello Kitty pentru fetite, Spiderman pentru baieti sau chiar cu personaje din ultimul film Disney Soy Luna.

Lista rechizitelor scolare necesare la inceput de drum:

  • Caiete de tip I, Caiete de matematica, Vocabular, Caiet cu foaie velina, Caiet dictando, Caiet de muzica
  • Penar, Stilou, Rezerve de cerneala creioane, Guma de sters, Rigla
  • Bloc de desen, Acuarele, Pensule, Pahar de plastic, Foarfeca pentru hartie, Lipici, Hartie glasata si creponata, Lipici solid, Plastilina si plansa pentru plastilina, Carton colorat
  • Carti de colorat, Coperte de carti si caiete

Uniforma, de cele mai multe ori este personalizata si se realizeaza de fiecare scoala dupa inceperea anului scolar, iar trening-ul si pantofii sport nu trebuie sa lipseasca.

 

Nu uitati nici de ghiozdan! Acesta nu trebuie sa fie prea greu, iar specialistii Mykitty.ro recomanda ghiozdanul cu doua bretele, astfel incat greutatea sa se echilibreze pe ambii umeri ai scolarului, iar sugestia noastra este ghiozdanul cu desene animate – care sa mentina in mintea celui mic elementele magice, sa il binedispuna si sa il incurajeze sa il poarte cu placere.

 

 

O alta recomandare este ghiozdanul de tip troller, care are roti si doua picioruse din plastic si poate fi transportat foarte usor, fara ca cei mai mici elevi sa fie nevoiti sa duca toata greutatea pe umeri.

Speram ca sfaturile noastre v-au fost cu folos si dorim succes micilor elevi in noul an scolar 2016-2017!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare