Cresterea copilului

#alaptare #bebelus #san

Mameloanele de silicon, un ajutor in timpul alaptatului

Mameloanele de silicon reprezinta un real ajutor pentru mamicile care isi alapteaza copiii, deoarece previn eventualele iritatii ale sanului. O femeie care alapteaza normal intampina, de cele mai multe ori, dureri si iritatii provocate de suptul foarte des, insa mamelonul de silicon protejeaza sanul de toate aceste probleme.


Desi alaptatul este o experienta extraordinara, unica si are rolul de a crea o conexiune foarte stransa intre mama si bebelus, nu este intotdeauna placut, mai ales in primele zile de la nastere.  De foarte multe ori, proaspetele mamici sunt tentate sa renunte la alaptare, din cauza faptului ca pare un proces mult prea dificil, dar si pentru ca acestea intampina dureri la nivelul mameloanelor.


Ei bine, rolul mameloanelor de silicon este acela de a face alaptarea o placere de la cap la coada, de a evita durerile sau iritatiile provocate de contactul direct al bebelusului cu pielea sensibila a sanului.


Daca iti faci griji pentru faptul ca mameloanele de silicon ar putea dauna sanatatii bebelusului, trebuie sa stii ca acestea sunt fabricare dintr-o membrana moale, 100% naturala si nu provoaca alergii.


Desi poate sa para un lucru nenatural in prima instanta, iar multe femei nu pot sa accepte ideea ca bebelusul nu ia contact direct cu sanul lor, mamelonul de silicon nu face decat sa o ajute atat pe mama, cat si pe bebelus. Astfel, daca mama are dureri la nivelul mameloanelor, bebelusul nu se poate hrani suficient, iar in plus, va inghiti mult aer, ceea ce va duce la aparitia colicilor.


Exista doua tipuri de mameloane de silicon:

 

  • Mameloane de formare (pentru perioada sarcinii)
  • Mameloane de protectie (pentru alaptare).


Mameloanele de formare pregatesc mameloanele plate sau ombilicare pentru alaptare printr-o presiune usoara si blanda asupra areolelor. Acestea pot fi purtate pe sub sutien si nu ies in evidenta.


Mameloanele de formare se poarta incepand cu luna a 4-a, pana in luna a 7-a.


Mameloanele de alaptare
  se pot utiliza inca de la prima alaptare pentru a te proteja de la inceput de neplaceri. Este bine sa stii ca mamelonul de alaptare se pune pe san cu o ora inainte de alaptare pentru a te obisnui cu prezenta lui.

Sursa foto : sevenload.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare