Cresterea copilului

#sani #sare #amniocenteza #sex #cana #femei insarcinate #cromozomi

Marimea sanilor dezvaluie sexul bebelusului. Iata si alte cai de a descoperi sexul copilului!

Mitul conform caruia forma burtii unei gravide dezvaluie sexul copilului este spulberat de cercetatoarea Jena Pincott, care pretinde ca marimea sanilor arata daca copilul va fi baietel sau fetita. Curioasa cum altfel ai mai putea descoperi sexul viitorului copil? Iata si alte metode mai mult sau mai putin stiintifice!

In cartea sa, "Do Chocolate Lovers Have Sweeter Babies", Pincott spune ca mamele care vor da nastere unei fete au sanii mai mari decat mamele care vor naste un baiat.

Astfel, potrivit cercetatoarei, sanii femeilor insarcinate cu fete vor creste cu 8 centimetri, in timp ce sanii femeilor insarcinate cu baieti vor creste doar cu 6.3 centimetri.

Diferenta se datoreaza faptului ca testosteronul creat de un fat de sex masculin limiteaza cresterea sanilor.

Cine determina sexul copilului

Sexul copilului este determinat de sperma partenerului si este un proces aleatoriu. Ovulele contin doar cromozom feminin (X), in timp ce sperma contine fie un cromozom masculin (Y), fie un cromozom feminin. Spermatozoidul care va ajunge primul la ovul este cel care il va fertiliza si in final va determina sexul copilului. Formula este una simpla: X+X=fata, X+Y=baiat.

Potrivit specialistilor, barbatii transmit, in egala masura, cromozomii X si Y.

Metode prin care poti afla sexul copilului

Cea mai cunoscuta si practicata metoda invaziva de diagnostic fetal este amniocenteza, care ofera rezultate 100% exacte. In plus, aceasta investigatie poate determina daca fatul are anumite anomalii. Procedura presupune extragerea unei mici cantitati de lichid amniotic din uter.

Procedura implica totusi si unele riscuri. In urma efectuarii unui astfel de test, poate fi provocat, in anumite cazuri, un avort spontan.

Pentru a afla sexul copilului, poti apela si la asa-zisele metode "babesti".

Se spune ca te poti folosi de sarea de bucatarie pentru a afla sexul copilului unei gravide. Astfel, toarna putina sare pe capul femeii insarcinate. Daca aceasta duce mana la nas, va avea un baiat, daca va pune mana la gura, copilul va fi fetita.

O alta metoda implica folosirea unei cani. Pune o cana in fata unei gravide. In cazul in care o apuca de toarta, o sa aiba un baiat, iar daca va lua cana cu toata mana, va avea fata.

Sursa foto: thealphaparent.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului