Cresterea copilului

#masaj #bebelus #bebe #parinti

Masajul bebelusului

Masajul bebelusul joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a acestuia. Din punct de vedere fizic, masajul stimuleaza circulatia sangelui si intareste sistemul imunitar. Mai mult, cateva atingeri pe burtica ajuta la reglarea digestiei. Dincolo de acestea insa, masajul bebelusului creeaza o legatura unica intre parinte si copil.

Cel mai bun moment pentru a-ti masa bebelusul este dupa baie sau inainte de culcare. Bebelusii se relaxeaza si adorm imediat, asa ca ar fi mai bine sa il masezi atunci cand se linisteste, decat de exemplu, atunci cand bebelusului ii este foame.

Alege o camera cu o temperatura confortabila si unde beneficiezi de suficient spatiu pentru a-ti pozitiona bebelusul pentru masaj. Inainte de a incepe sa il masezi, relaxeaza-te si lasa la o parte nervozitatea si tensiunea acumulata in timpul zilei; starile acestea se vor transmite, involuntar , si bebelusului.

Asigura-te ca mainile tale sunt curate si nu foarte reci, pentru a nu-i crea disconfort bebelusului. De asemenea, indeparteaza bijuteriile si ai grija sa nu il zgarii pe bebe cu unghiile.

Foloseste un ulei fara parfum, special penru bebelus si observa cat de repede intra acesta in piele. Aplica ulei ori de cate ori este nevoie, pentru ca nu rani pielea bebelusului, masand pe o portiune uscata.

 

Cum sa iti masezi bebelusul

 

 

  • Pentru inceput, pune-ti in palma cateva picaturi de ulei si incepe sa masezi talpa piciorului bebelusului. Apasa usor cu degetul, dinspre calcai catre degetele. Foloseste-te de miscari ferme, dar ai grija sa nu il superi pe bebe apasand prea tare. Repeta aceasta miscare de cateva ori.

 

  • Continua aceeasi miscare si pentru piciorul bebelusului, incepand de la glezna pana la coapse si solduri. Incearca sa mentii o miscare continua, de-a lungul piciorului bebelusului.

 

  • Este momentul sa treci la masarea pieptului. Cu palmele lipite de corpul bebelusului, incepe sa il masezi de la umeri, catre piept. 

 

  • Maseaza-i bratele incepand cu o miscare continua, ferma, de-a lungul bratului, de la umar pana la incheieturi. Indeparteaza surplusul de ulei de pe mainile bebelusului, pentru ca mai tarziu va avea tendinta sa le bage in gura.

 

  • In sensul acelor de ceasornic, maseaza-i usor burtica folosind o singura palma. Ai grija insa, pentru ca aceasta zona este destul de sensibila, asa ca daca bebe face nazuri, ar fi mai bine sa treci mai departe, la alta zona a corpului.

 

  • Cu varful degetelor, maseaza fata bebelusului. Incepe din mijlocul fruntii si continua spre obraji, de-a lungul chipului.

 

  • Daca bebelusul s-a relaxat, il poti poztiiona pe burtica, pentru a-i masa si spatele. Maseaza-l usor cu o mana pornind de la umeri, de-a lungul sirii spinarii, pana la picioruse.

 

Atentie!

 

  • Daca observi ca bebelusului nu ii place o anumita miscare, nu insista si treci mai departe. De asemenea, ai grija ca mainile tale sa fie mereu acoperite cu ulei, pentru a nu rani pielea micutului.

 

  • Daca bebelusul se simte confortabil, nu grabi momentul masajului si nu sari peste etape. Incepe cu talpile si incheie cu masarea spatelui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare