Cresterea copilului

#familie #distanta #parinte #copil

Mentine relatia cu copilul tau atunci cand esti la distanta

Oricat ai incerca sa fii mereu aproape de copilul tau, exista si circumstante care te duc departe de acesta. Vorbim de exemplu despre o delegatie sau un transfer in alt oras sau un job care te poate trimite prin toata tara si chiar mai departe.


Distanta dintre doua localitati departate de pe harta nu trebuie insa sa se transpuna in relatia voastra si sa devina si o distanta intre tine si copilul tau la nivel emotional, familial, intelectual sau social. Cu toate ca va pot desparti multi kilometri, poti mentine vie legatura dintre tine si copilul tau aratandu-i dragostea, grija, implicarea si grija ta in viata lui. In ajutorul tau vine si tehnologia de astazi, din ce in ce mai performanta, care va permite o comunicare mult mai eficienta.


O educatie corecta si buna poate fi facuta de catre orice parinte chiar si atunci cand intervine distanta. In primul rand trebuie sa-i explici foarte bine de ce esti nevoit/a sa pleci de acasa pentru o anumita perioada de timp. Copilul tau trebuie sa inteleaga cat de greu iti este si tie fara el si mai ales faptul ca viata frumoasa pe care o duce se datoreaza tocmai acestui sacrificiu de ambele parti.


Iata cateva sfaturi despre cum poti anula efectele negative ale distantei in relatia cu copilul tau.


1 E-mail-ul este unul din cele mai importante mijloace de comunicare care il va ajuta pe copilul tau sa te simta aproape si important pentru tine.


2 Trimite si obisnuieste-l sa trimita la randul lui felicitari virtuale. Acum se gasesc o multitudine de site-uri care ofera felicitari gratuite de toate categoriile. Pe langa faptul ca il va face sa zambeasca la o felicitare comica, acest lucru ii va arata ca iti pasa de el.


3 Trimite-i sau adu-i din calatoriile tale carti interesante, care trateaza subiecte necesare in procesul de invatare sau din domeniul care il pasioneaza. Acest lucru ii va consolida capacitatea de invatare si va ajuta la construirea cunostintelor sale generale.


4 Trimite-i fotografii cu tine din locurile pe unde mergi si incurajeaza-l sa iti trimita si el la randul sau fotografii cu el sau facute de el. Astfel va simti ca ii esti aproape si nu se va uita la tine ca la un strain, din cauza schimbarilor care intervin in general cu timpul: kilogramele in plus sau in minus, o noua tunsoare , haine diferite etc.


5 Trimite-i pachete postale cu jucarii, dulciuri si alte cadouri care crezi ca ii vor arata cat de mult il iubesti.


6 Foloseste o camera web . Chiar daca nu se compara cu situatia in care ati fi unul in fata celuilalt, aceasta substitutie va reusi sa arate prin imagini si sunet adevaratele emotii si sentimente in special cand nu puteti fi langa el de ziua lui sau atunci cand va este foarte dor de el. Nu ezita sa-ti ascunzi supararea sau lacrimile, deoarece astfel ii vei arata copilului tau ca si tie iti este greu fara el.


7 Incearca sa vorbiti la telefon, cat mai des. Daca are o varsta mai mare poti sa ii cumperi un telefon cu o cartela preplatita care sa aiba minute nelimitate sau cat mai multe catre numarul tau astfel incat sa te poata contacta usor la nevoie.


8 Joaca-te online cu el. Cu siguranta cel putin unul din jocurile lui preferate ofera posibilitate de a fi jucat in modul " multiplayer ".  Astfel va veti putea distra impreuna fara ca distanta sa devina un impediment prea mare.


Asadar, oricat de mare este distanta fizica intre tine si copilul tau, nimic nu trebuie si nu poate sa impiedice sa petreceti timp impreuna sau sa ii arati ca te gandesti la el, ca iti pasa si ca il iubesti, chiar daca momentan nu puteti fi impreuna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare