Cresterea copilului

#fata #baiat #bebelus #parinti #conceptie #sarcina #metoda shettles

Metoda Shettles sau cum sa alegi sexul copilului

Doctorul Landrum Shettles este una dintre cele mai influente personalitati din domeniul fertilitatii, cunoscut mai ales pentru cartea sa " Cum sa alegi sexul bebelusului tau". Acesta sustine ca metoda sa, bazata pe diferentele dintre cromozomul X si cromozomul Y, are o rata de succes de aproximativ 75%, ajutandu-i pe viitorii parinti sa conceapa, dupa propriile dorinte , un baietel sau o fetita.

 

Metoda doctorului Shettles se foloseste de urmatoarele notiuni: spermatozoidul cu cromozomul Y, responsabil pentru determinarea sexului baietilor, este mai mic, mai rapid, fiind insa fragil si avand o durata mai mica de viata. Spermatozoidul cu cromozomul X, responsabil pentru determinarea sexului fetitelor, este mai mare, mai lent, mai elastic si are o durata mai lunga de viata. Folosindu-se de aceste proprietati si de analiza atenta a ovulatiei si a raporturilor sexuale, parintii pot folosi diferentele pentru a alege sexul bebelusului.

 

Cum functioneaza metoda Shettles

 

Pentru ca metoda Shettles sa aiba succes, trebuie sa alegi cu exactitate momentul actului sexual, in functie de perioada de ovulatie . Este nevoie sa iti detectezi cu precizie ovulatia, asa ca ar fi indicat sa o depistezi facand practica pentru cateva luni, cu ajutorul testelor existente in farmacii.

 

Pentru a concepe un baiat

 

Doctorul Shettles considera ca momentul ideal pentru a intretine relatii sexuale este cu 12 ore inaintea ovulatiei. In ziua ovulatiei, conditiile mediului intravaginal favorizeaza spermatozoidul Y: fluidul cervical este mai abundent, mai alunecos si alcalin, ajutand astfel spermatozoidul sa supravietuiasca mai mult si sa inoate mai repede.

De asemenea, medicul recomanda ca, inaintea zilei de ovulatie, partenerii sa se abtina de la actul sexual, pentru ca un depozit mai mare de spermatozoizi inseamna un numar mai mare de urmasi.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este temperatura favorabila a zonei scrotului – spermatozoizii Y sunt mai fragili, iar temperaturia ridicata din aceasta zona ii poate distruge mai usor, scazand sansele conceperii unui baietel. In acest sens, partenerul ar trebui sa poarte haine mai largi, sa evite sauna sau baile fierbinti. In cazul viitoarei mamici, Shettles recomanda orgasmul in timpul actului sexual, pentru ca acesta ajuta spermatozoidul sa se deplaseze mai repede, in conditii cat mai bune.

 

Pentru a concepe o fetita
 

 

Daca vreti sa concepeti o fetita, atunci metoda Shettles recomanda ca actul sexual sa aiba loc cu 2-4 zile inainte de ovulatie. In aceasta perioada, lichidul cervical este mai putin ospitalier decat la ovulatie – acest lucru va favoriza cromozomii X, pentru ca sunt mai rezistenti si au o durata de viata mai mare.

De asemenea, medicul recomanda intretinerea de raporturi sexuale in fiecare zi dupa terminarea ciclului menstrual, pana la 2-4 zile inainte de ovualtie. Dupa ziua ovulatiei, este indicat sa folositi prezervativul. De data aceasta, lipsa orgasmului la partenera creeaza un mediu neprimitor, favorizand cromozomii X, iar pozitia misionarului este recomandata de doctor ca fiind cea mai indicata pentru conceperea unei fetite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului