Cresterea copilului

#alimentatie gravide #adevaruri #gravide #alimentatie #mituri

Mituri si adevaruri despre alimentatia gravidelor

Una dintre cele mai mari temeri ale gravidelor este sa nu faca alegeri alimentare gresite care sa dauneze fatului. Iar cum primesc sfaturi peste sfaturi si aud tot felul de zvonuri despre ce este bine sa manance si ce nu, fiecare zi este o provocare. Iata care sunt miturile pe care le aud cel mai frecvent viitoarele mamici si care este, de fapt, adevarul din spatele lor.

Cafeaua in sarcina

Mit: nu ai voie sa bei cafea

Adevar: poti sa iti savurezi in continuare cafeaua, insa nu trebuie sa bei mai mult de o cana pe zi, deoarece un consum prea ridicat de cofeina creste riscul aparitiei unui avort spontan.

Mancatul sanatos in timpul sarcinii

Mit: daca nu ai o dieta echilibrata inainte sa ramai insarcinata, e prea tarziu sa te apuci sa manaci sanatos pe perioada sarcinii, deoarece raul e facut deja.

Adevar: este important sa te apuci sa manaci sanatos imediat ce afli ca ai ramas insarcinata si sa renunti la tigari.

Consumul de alune in timpul sarcinii

Mit: alunele si nucile sunt interzise in sarcina, pentru ca ar putea favoriza aparitia alergiilor la copil.

Adevar: atat timp cat gravida nu este alergica la aceste fructe oleaginoase, le poate consuma pe toata durata sarcinii. Un studiu al cercetatorilor danezi a evidentiat ca femeile insarcinate care au consumat alune si nuci pe durata sarcinii au facut un bine copiilor lor, deoarece acestia au fost mai putin predispusi la astm si alergii, fata de cei ai caror mame nu au mancat alune in sarcina. La studiu au participat peste 61 000 de femei, care au fost urmarite din perioada sarcinii si pana cand copiii lor au implinit sapte ani.

Consumul de peste in timpul sarcinii

Mit: pestele nu este sanatos pe timp de sarcina

Adevar: pestele, mai ales cel gras, este bogat in acizi grasi Omega 3, proteine si alti nutrienti esentiali. Acizii grasi Omega 3 au un rol esential in dezvoltarea creierului fatului. Ai grija insa, deoarece unii pesti precum tonul, stiuca, somnul, macroul pot contine cantitati mari de mercur. De aceea, o gravida nu trebuie sa manace mai mult de doua portii pe saptamana. Cel mai indicat este somonul.

Cantitatea de mancare zilnica

Mit: sa mananci cat pentru doi

Adevar: o femeie gravida cu o greutate normala trebuie sa consume cu 300 de calorii in plus fata de perioada cand nu era insarcinata, adica 2 300 de calorii pe zi, in niciun caz sa isi dubleze numarul de portii de mancare.

Sursa foto: asianetindia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului