Cresterea copilului

#creme solare #copii #ochelari de soare #protectie solara #haine #carucior

Moduri eficiente prin care sa iti protejezi bebelusul de radiatiile UV

Soarele este din ce in ce mai puternic, asa ca a sosit timpul sa te gandesti la protectia pielii micutului tau de razele UV, pe masura ce orele voastre in aer liber se inmultesc. Atunci cand iesi cu el din casa intr-o zi calduroasa, este bine sa ai la indemana cateva creme si lotiuni cu protectie solara pentru a preveni arsurile. Iata 4 moduri prin care sa iti protejezi bebelusul de efectele negative ale razelor ultraviolete!

1 Crema de protectie cu factor ridicat

Copiii au o piele mult mai sensibila decat a adultilor, asa ca ai nevoie de creme speciale cu factor de protectie ridicat, de minimum 30. Pana la 6 luni, este mai bine sa protejezi copilul in alte moduri decat sa il dai cu crema.

Specialistii recomanda lotiunile organice, facute din plante, care sunt speciale pentru copii. Aplica crema cu jumatate de ora inainte sa iesiti afara, iar apoi reaplica la fiecare doua ore. Nu uita sa il dai cu lotiune chiar si atunci cand este innorat, caci ultravioletele actioneaza si in acele momente.

2 Imbraca-l adecvat

Nu este suficient sa tii copilul la umbra, pielea lui este atat de sensibila, incat si un minut daca intra in contact cu razele soarelui, poate suferi arsuri. De aceea, imbraca-l adecvat, dar ai grija sa ii fie tot corpul acoperit. Daca manutele stau in carut, piciorusele sunt expuse de cele mai multe ori, asa ca nu uita de o pereche de sosete care sa le acopere.

3 Achizitioneaza un carucior cu umbrela

O alta modalitate prin care ii protejezi manutele si piciorusele copilului este sa folosesti un carucior cu umbrela. Ii asiguri astfel umbra si racoarea de care are nevoie. Daca nu ai un carucior cu astfel de functie, in magazinele de copii se gasesc si umbrele speciale care pot fi montate oricarui tip de carucior.

4 Nu uita de ochelarii de soare

De la un an, specialistii recomanda sa iti obisnuiesti copilul sa poate ochelari de soare. Lumina reflectata de bijuteriile tale, de ochelari, de apa etc, poate fi o adevarata problema pentru retina micutului tau, mai ales in cazul unei expuneri directe.

Metine sanatatea ochiilor copilului tau cu ajutorul ochelarilor din plastic cu factor de protectie UVA si UVB, care sa poate fi prinsi la gat cu ajutorul unei benzi elastice.

Sursa foto:blog.realkidshades.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare