Cresterea copilului

#nisip #copii #parc #toxoplasmoza #pisici

Nisipul din parc, un pericol pentru copilul tau

In mod sigur timpul petrecut la locul de joaca este momentul preferat al copilului tau. Iar tie, ca si parinte, nu iti trece prin minte fapul ca parcul este un loc in care micutul tau se poate imbolnavi, ci un loc in care acesta se relaxeaza si socializeaza cu alti copii.


Cercetatorii japonezi au luat probe de nisip din 107 parcuri publice pentru a le duce in laborator si pentru a le supune unor studii realizate de expertii microbiologi.


Rezultatul cercetarii a fost unul foarte ingrijorator: in trei sferturi din probele supuse cercetarii au fost gasite fecale de pisici infestate cu parazitul toxoplasma gondi. Acesti paraziti pot supravietui zile intregi, iar daca intra in contact cu micutul tau, lucrurile se pot agrava foarte tare, ajungandu-se chiar si la orbire.


In prima instanta, toxoplasmoza (afectiune provocata de bacteria toxoplasma gondi) are ca simptome inflamarea ganglionilor limfatici, febra, durerea de cap, durerea musculara, dificultatea la inghitit sau eruptia cutanata.


Cum poti preveni imbolnavirea copilului tau


Evita sa il lasi sa se joace in nisip. Este destul de dificil sa-l convingi sa stea cat mai departe de nisip mai ales pentru ca micutilor le place sa simta nisipul in propriile manute. Insa, incearca sa ii explici ca in nisipul din locul de joaca sunt resturi lasate de animale, probabil ca va renunta la idee.


Invata-l sa nu duca mana la gura
. Probabil ca isi va atinge gura, nasul sau ochii fara sa isi dea seama atunci cand este la locul de joaca, dar daca ii vei atrage atentia de fiecare data cand o va face, va renunta la acest obicei. Spune-i ca daca are nevoie, sa vina la tine sa iti ceara un servetel curat pentru ca altfel se va imbolnavi, iar pentru o perioada nu va mai putea merge la locul de joaca.


Dezinfecteaza-i manutele. Poarte mereu la tine servetele umede sau gel antibacterian pentru a-i curata mainile dupa fiecare iesire la locul de joaca. De asemenea, evita sa-i dai sa manance in parc fara sa-i fi curatat mainile.


Incearca sa alegi un parc in care accesul animalelor este strict interzis. Astfel, sansele ca in nisipul de la locul de joaca sa fie fecale de animale sunt reduse foarte mult.


Nu il lasa sa se joace cu animalele fara stapan deoarece acestea nu au vaccinuri pentru deparazitare .

 

Sursa foto : flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare