Cresterea copilului

#cadouri pentru cei mici #jucarii educative #cadouri copii #cadouri

Nu ai cumparat cadourile pentru cei mici? Mai ai inca timp! Iata ce le poti oferi

Perioada Sarbatorilor de Iarna este una agitata pentru toata lumea, dar mai ales pentru parinti. Mosul este asaltat cu scrisori pline de dorinte care de care mai diverse. Dulciurile si jucarii precum papusile, masinile sau seturile Lego sunt in topul preferintelor celor mici. Cu toate acestea, parintii stiu ca lista de cumparaturi trebuie sa fie practica si sa aleaga acele jocuri care sa fie educative dar care sa-i si captiveze pe copii.

Activitatile care implica joaca sunt preferatele copiilor; indiferent de varsta, acestia s-ar juca de dimineata pana seara daca ar putea. Chiar daca de cele mai multe ori distractia e motivul principal pentru care vor sa se joace, e important sa avem grija sa le alegem jocuri potrivite fiecarei etape a copilariei. Alese corespunzator, jocurile favorizeaza procesul de dezvoltare al copiilor si sunt un mod interactiv prin care acestia invata sa se raporteze la lumea inconjuratoare si la persoanele din jurul lor. Socializarea, cultura generala si lucrul in echipa sunt doar cateva dintre ramurile pe care le influenteaza joaca, motiv pentru care aceasta constituie o preocupare inca din primele luni de viata, preocupare ce trebuie incurajata in mod constant. Prin intermediul jocurilor de la EduClass, copiii de toate varstele pot descoperi o multime de lucruri interesante „in joaca”, ceea ce face din magazinul online un loc de inspiratie excelent pentru Mosul.

Jocurile cu cartonase sunt primele care trebuie introduse in colectia de jucarii a unui copil, deoarece acestea ii ajuta sa invete usor cuvinte uzuale prin corelarea acestora cu elemente atractive din punct de vedere vizual, antrenand astfel memoria si punand bazele cunostintelor de cultura generala. Un astfel de joc este "Tot ce trebuie sa stiu", care ii ajuta pe micii jucatori inclusiv sa faca primii pasi spre invatarea unei limbi straine. Lumea in care traim cuprinde 5 carticele interactive cu ajutorul carora copiii se pot familiariza cu fenomenele meteorologice si diverse locuri din lume.

Desi poate la prima vedere nu par a fi jocuri extrem de complexe, puzzle-urile dezvolta si ele capacitatea de memorare, dar si pe cea de coordonare, rabdarea si abilitatile motorii ale copiilor, care vor vedea ca pe o provocare rezolvarea unui puzzle in timp record. Jocurile bazate pe calcule matematice le sunt de asemenea foarte utile micutilor, care invata astfel sa socoteasca intr-un mod rapid si distractiv. Super spionul este un astfel de joc aritmetic, ce contribuie la dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor, la capacitatea de concentrare si la logica.

Nu doar copiii s-ar bucura sa gaseasca sub brad un joc de strategie, ci si adultii. Ce e cu adevarat atractiv la jocurile de strategie e ca acestea nu se joaca de doua ori la fel si se bazeaza foarte mult pe creativitatea si imaginatia jucatorilor. Un joc precum Dixit va da mereu nastere unor noi povesti, in functie de inspiratia de moment a celor care participa la el. Variantele de Catan incurajeaza gandirea practica si inventivitatea strategica, precum si spiritul competitiv al participantilor, care trebuie sa construiasca orase intregi in cadrul jocului, folosindu-se de diverse resurse pe care le castiga in urma negocierilor. Magia unor astfel de jocuri consta in faptul ca pot fi jucate la orice varsta si nu devin niciodata plictisitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare