Cresterea copilului

#Halloween parinti #Halloween Romania #Halloween copii #halloween

Parintii romani nu vor Halloween in scoli! “Serbarea urii, a groazei si a sangelui”

Romanii nu-s de acord cu promovarea Haloween-ul in scoli. Dupa ce anul trecut, 28 de ONG-uri au cerut Ministerul Educatiei National sa respecte Legea Educatiei si sa nu permita aparitia Halloween-ului in scoli, acum mai multi parinti au facut o solicitare la Minister.


Un tata din Suceava a cerut autoritatilor: “Opriti promovarea si serbarea urii, a groazei si a sangelui in scoli”.

La inceputul lunii octombrie, pe adresa Inspectoratului Scolar Suceava, a sosit un memoriu care cere sefilor invatamantului sucevean sa trimita o circulara in scoli prin care sa interzica promovarea si sarbatorirea Halloweenului, "o serbare a urii, a groazei, a sangelui”, informeaza Monitorul de Suceava.

Un memoriu asemanator a mai fost trimis de parintele respective catre Inspectoratul Scolar Suceava si in urma cu un an, reprezentantii institutiei transmitand ca “prin activitatile educative promovate in mediul educational este incurajata libertatea de exprimare, dar si “valorile morale, culturale si umane”.

“Calendarul Activitatilor Educative cuprinde actiuni si activitati care marcheaza diferite evenimente educative din calendarul international, national, regional, interjudetean, judetean si local, prin intermediul carora sunt promovate valori morale, culturale si umane, conform idealului educational care consta in dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a individului”, a transmis Inspectoratul.

Sursa foto: Hepta

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum ne protejam animalul de canicula

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.