Cresterea copilului

#dinti #copii #pasta de dinti #carii #periaj dentar

Perierea dintisorilor la copii

Iata ca ai ajuns la momentul in care trebuie sa iti inveti copilul sa se descurce singur cu periuta de dinti. Nu stii cum sa procedezi? Te gandesti uneori la aplicarea unor pedepse pentru cel mic in cazul in care acesta va refuza sa devina “prieten” cu periuta de dinti?

Nu sunt tocmai cele mai bune idei. Periajul reprezinta una dintre cele mai importante activitati zilnice intrucat ajuta la mentinerea unei dentitii perfect sanatoase. Resturile alimentare ramase dupa fiecare masa vor determina aparitia unor probleme dentare , aparitia cariilor sau chiar a infectiilor. Asa ca, incearca sa iti lamuresti copilul ca dupa fiecare masa trebuie sa exerseze un astfel de lucru daca nu o sa ajunga la doctor.

Dar cu siguranta, acesta nu va cunoaste tehnicile unui periaj corect. De aceea, metoda exemplului este cea mai de success. Alaturi de tine, cel mic se va simti incantat sa te imite, invatand in acest fel cum va trebui sa isi perieze dintisorii. Asa ca, dupa fiecare masa, indreptati-va impreuna spre baie pentru periajul oral. Iata cum trebuie sa iti ajuti copilul:

  • asezati periuta intr-un unghi oblic in asa fel incat sa ii poata fi atinsi atat dintii, cat si gingia;
  • vei proceda apoi, la perierea catorva dintisori, aceasta fiind descrisa dinpre gingie spre dinte, prin miscari circulare;
  • se va continua cu perierea celorlalti dintisori, in asa fel incat intreaga suprafata sa poata fi terminata;
  • cu miscari din spate spre fata se va trece la perierea interioara a dintilor celui mic
  • spre sfarsit se va trece la un periaj orizontal, dinspre stanga spre dreapta;
  • sfarsitul periajului trebuie sa coincida cu periajul limbii pentru prevenirea mirosului neplacut.


Dupa varsta de doi anisori iti poti invata copilul chiar sa se foloseasca de ata dentara sau de apa de gura intrucat in acest fel dentitia va fi curatata in profunzime minutios. Dar totul sub stricta ta supraveghere.
 

Cum alegi pasta de dinti pentru copii


Atunci cand te gandesti la alegerea pastei de dinti potrivite pentru cel mic, nu trebuie sa stai prea mult pe ganduri. In principal, pastele de dinti au acelasi continut si automat acelasi efect.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti ca exista unele paste de dinti care ajuta la indepartarea tartrului dentar, altele care ajuta la albirea dintilor sau altele care ajuta la prevenirea durerii la cald sau la rece. Alegerea acesteia trebuie sa se faca in functie de structura orala a celui mic si de recomandarea medicului stomatolog.

Astfel, atunci cand mergeti la cumparaturi, cumpara o pasta de dinti special creata pentru copii, dar si periuta pe care copilul si-o doreste. In acest fel, il vei determina sa stea minute intregi in fata oglinzii sa isi perieze dintisorii fiind incantat si de designul periutei.

 

Sursa foto : blushmom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare