Cresterea copilului

#scoala #elevi #reintoarcerea la scoala #activitati scolare

Pregateste copilul pentru revenirea la scoala dupa sarbatori

E posibil ca la inceputul lui ianuarie, copilul tau sa nu fie foarte incantat de sfarsitul vacantei si de revenirea la scoala. Dupa o perioada plina de veselie, culori, daruri si evenimente distractive, este greu ca acesta sa isi reintre in ritmul obisnuit si sa faca fata activitatilor zilnice de la scoala. Iata cum il pregatesti pentru revenirea la scoala!

 

Ajuta-l sa reintre treptat in ritmul obisnuit!


Mai este putin timp pana incepe din nou scoala. Este recomandat ca trecerea de la vacanta la scoala sa fie facuta treptat si pregatita cu meticulozitate, pentru ca micutul sa aiba timp sa se obisnuisca din nou cu activitatile si rutina pe care o avea inainte de vacanta. Asadar, este timpul sa incepi un program de readaptare de pe acum.
 

Incepeti sa vorbiti din timp despre scoala!


Subiectul scolii a fost inchis pana acum, deoarece micutul tau a avut vacanta si a profitat la maxim pentru a face o pauza binemeritata de la subiecte precum matematica, literatura, istorie sau geografie.

Dar sarbatorile au trecut, iar scoala este doar la cateva zile distanta. Initiaza inca de pe acum conversatii legate de scoala si de lucrurile care au legatura cu ea. Aminteste-i ca mai e putin pana cand se va intoarce in bancuta lui, intreba-l daca ii e dor de colegi, daca a mai vorbit cu ei, ce teme are de facut, organizeaza intalniri de joaca cu unii dintre colegi, astfel incat copilul sa se familiarizeze cu mediul scolar care-l asteapta peste putin timp.
 

Incurajeaza-l sa-si faca temele din timp!


Cu siguranta ca micutul tau are ceva teme de facut in vacanta de iarna si inca nu s-a apucat de ele. Este timpul sa ii faci un program zilnic in care sa introduci ore pentru realizarea temelor. Nu este indicat ca cel mic sa se aglomereze si sa-si faca toate temele intr-o singura zi. Pe langa faptul ca este contraproductiv, este si prea solicitant pentru el.

Daca se ocupa de teme cate o jumatate de ora sau o ora zilnic, pana la inceperea scolii , nu se va simti epuizat sau stresat si se va obisnui usor si cu activitatile scolare care se apropie.
 

Restabileste-i rutina de somn de dinainte de sarbatori!


Este posibil ca programul de somn al micutului tau sa fi fost dat peste cap in timpul vacantei de sarbatori. Petrecerile, vizitele si alte evenimente specifice au determinat modificarea orei de culcare si chiar trecerea peste somnul de dupa-amiaza, atat de important la micuti.

Sarbatorile s-au sfarsit, iar copilul trebuie sa intre iarasi intr-o rutina stabila in ceea ce priveste orele de somn. In plus, este important sa incepi sa aiba ore de trezire din ce in ce mai apropiate de ora la care se obisnuieste in timpul scolii, pentru ca la inceperea ei sa nu aiba probleme cu trezitul de dimineata.

Nu este indicat sa il lasi sa doarma pana in ultima zi de vacanta pana tarziu, iar in urmatoarea zi sa il trezesti dis -de-dimineata. Copilul va fi iritat, agitat si obosit si nu se va putea concentra la activitatile scolare pe care le are de facut.

Inca de pe acum este indicat sa setezi alarma la ceas sa sune cu cate 15 sau 30 de minute mai devreme, in functie de ora la care obisnuieste copilul sa se trezeasca, astfel incat pana la prima zi de scoala sa fie apt sa se trezeasca la ora la care trebuie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului