Cresterea copilului

#raceala #prevenire raceala # medicamente in sarcina #sarcina #vaccin antigripal

Raceala in timpul sarcinii, cum o tratezi?

Iarna este perioada in care iau nastere cele mai multe epidemii de gripa sau raceala. Din nefericire, aceste infectii respiratorii nu stiu sa ocoleasca anumite categorii de persoane, mai sensibile, asa cum sunt bebelusii sau gravidutele. Raceala in timpul sarcinii nu se trateaza oricum, deoarece gravidele nu au voie medicamente, iar anumite leacuri babesti le pot pune in pericol bebelusul din burtica. Descopera cum se faci fata racelii cand esti insarcinata!

Gravidele au tendinta sa raceasca mai des decat alte femei, deoarece au sistemul imunitar mai slabit. Imunitatea lasa usor "garda" joc in sarcina, pentru a ajuta organismul sa pastreze fatul si sa nu il vada ca pe un corp strain pe care sa il dea fara.
 

Tratamentul racelii in sarcina, fara medicamente


Raceala este o afectiune virala care nu poate fi tratata cu medicamente. De aceea, gravidele trebuie sa se orienteze catre remedii naturiste care ajuta la ameliorarea simptomelor destul de neplacute.

Principalele remedii naturiste pe care le pot lua gravidele pentru a grabi recuperarea dupa raceala sunt:
 

  • sa se odihneasca cat mai mult, pentru a ajuta organismul sa aiba energia necesara de a lupta cu viroza;
  • sa bea cat mai multe lichide (ceaiuri, sucuri naturale diluate cu apa, limonada si chiar apa, cat mai multa) - ajuta la ameliorarea simptomelor si combate riscul de deshidratare, o conditie medicala extrem de periculoasa pentru fat;
  • sa foloseasca solutii saline, umidificatoare de camera si bai scurte de aburi pentru desfundarea nasului sau calmarea tusei;
  • sa bea ceai caldut de lamaie cu multa miere (si adaos de felii de lamaie) - este util pentru calmarea iritatiilor gatului;
  • sa adopte o dieta bogata in fructe si legume proaspete; ofera substantele nutritive necesare intaririi sistemului imunitar si luptei cu raceala sau gripa;
  • sa se dea cu un balsam sau unguent special cu menta sau eucalipt pe piept, pentru a decongestiona caile nazale si a calma tusea;
  • sa faca gargara cu sare pentru calmarea usturimilor in gat;
  • sa foloseasca benzi nazale speciale pentru o respiratie mai usoara, mai ales pe timpul noptii;
  • sa doarma cu capul un pic mai sus decat restul corpului, deoarece ajuta la eliberarea cailor nazale si la facilitarea respiratiei.


Ce medicamente se pot administra pentru raceala in sarcina?
 

Chiar daca racelile simple nu se trateaza cu medicamente, in cazul in care acestea se agraveaza sau apare febra, este posibil sa ai nevoie de medicatie. Nu este indicat sa se ia medicamente fara prescriptie medicala si fara avizul medicului. Intreaba intotdeauna medicul inainte de a lua un tratament pentru raceala, deoarece el stie cel mai bine ce ti se potriveste si care sunt contraindicatiile.

Cele mai multe antihistaminice, decongestionante sau medicamente pentru tuse sunt interzise in perioada sarcinii. Ele contin substante care pot dauna fatului si iti pot pune sarcina in pericol, iar majoritatea produselor de raceala din farmacii le contin. Si aspirina si produsele cu ibuprofen trebuie evitate sau luate doar la recomandarea medicului care se ocupa de sarcina.

Singurul medicament care este recomandat, in anumite conditii, gravidelor este acetaminofenul. Poate fi luat pentru calmarea diverselor dureri asociate racelii: de cap, musculare etc.

Cel mai bun mod de a preveni gripa si raceala in sarcina este vaccinul antigripal. El poate fi administrat in siguranta chiar si in timpul sarcinii si este esential pentru evitarea complicatiilor care pot aparea de pe urma unei gripe puternice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top
Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare