Cresterea copilului

#scolar #rechizite copil #echipament sport

Rechizitele scolarului - incepe sezonul de cumparaturi

In numai cateva saptamani, copilul tau va incepe scoala, iar daca inca nu ai facut cumparaturile necesare, ar fi bine sa incepit sa faci o lista cu toate cele necesare. In primul rand, gandeste-te la tot ce ii va trebui (in functie de varsta sa) si achizitioneaza tot ce ii trebuie, fara exceptie.



Iata o lista cu ce ar trebui sa cumperi pentru inceperea scolii :

 

  • Ghiozdan

 

  • Penar

 

  • Trusa geometrie (daca este cazul)

 

  • Instrumente de scris

 

  • Echipament de sport.


Ghiozdanul


Indiferent ca este vorba despre o fetita sau un baietel, incearca sa pui intotdeauna utilitatea ghiozdanului inaintea aspectului comercial. Cu siguranta, fetitele vor fi innebunite dupa ghiozdanele cu Hannah Montana sau Anelize, iar baieteii si-l vor dori pe Spiderman, insa datorita ta de parinte este sa alegi ce este mai bune si mai practic.

Asadar, asigura-te, in primul rand, ca ghiozdanul este bine compartimentat. Pe langa spatiul pentru caiete si carti, ar fi bine sa mai existe si alte compartimente in care copilul sa tina cheile de la casa (daca este cazul), o sticla mica de apa, un fruct sau ceva de mancat. De asemenea, verifica fermoarul - daca acesta pare sa fie de proasta calitate, va trebui inlocuit intr-un timp foarte scurt, ceea ce inseamna alti bani cheltuiti.

Totodata, o eticheta, la vedere pe care poti scrie numele si clasa copilui este foarte eficienta. Copilul tau va fi in anumite momente foarte distrat si este posibil sa isi uite ghiozdanul prin alte locuri .


Penarul


Si in acest caz, trebuie sa eviti sa faci alegeri in functie de aspect. Un penar incapator, in care sa aiba loc stiloul, cateva creioane , guma de sers, corector, cariocile si eventual o rigla, este absolut esential.

De asemenea, daca are fermoar (si majoritatea au), ar fi bine sa verifici daca acesta este functional. Sunt foarte multe penare care, din momentul in care au fost deschise, se vor inchide foarte greu la loc, iar pentru copil, acest lucru va fi un chid de fiecare data.


Trusa de geometrie


Incepand cu clasa a 6-a, copilul tau va studia si geometria, ceea ce inseamna ca are nevoie de o mica trusa speciala. Aceasta contine un compas, echer si alte instrumente dde masurare geometrice. Cel mai bine este sa optezi pentru instrumentele din metal care sunt mai rezistente si mai precise.


Instrumente de scris


Stiloul se numara printre cele mai importante instrumente de scris, mai ales in cazul in care ocopilul este in clasa I. Acum este momentul in care i se formeaza mana pentru scris, iar stiloul este cel mai potrivit pentru ca micutul tau sa aiba un scris frumos. Alege un stilou de calitate, care sa nu zgarie si care sa fie rezistent. De preferat sunt cele cu rezerva care se incarca mai usor si sunt mai practice.

Pe langa stilou, achizitioneaza un set de creioane colorate, un corector, creioane, carioci si markere.


Echipament de sport


Poate nici nu te-ai gandit la importanta echipamentului sportiv, ins daca vrei ca micutul sa participe cu drag la orele de sport, investeste intr-un trening si o pereche de adidasi foarte comozi. Alege haine cat mai simple, de preferat in culori nu prea deschise pentru ca altfel va sta cu grija sa nu cumva sa il murdareasca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului