Cresterea copilului

#bunele maniere #copii #educatie #pedeapsa

Rolul bunelor maniere la copii

Poate de multe ori ati avut ocazia sa observati copii rautaciosi care isi exprima in public nemultumirile ca nu li se cumpara jucaria mult visata. Cum procedeaza acestia? Tipa, striga, plang, se tavalesc pe jos chiar in magazin, neascultand de ceea ce spun parintii, creand adesea o atmosfera stanjenitoare atat pentru ei cat si pentru cei din jur.

Ce ai face daca te-ai vedea pus intr-o astfel de situatie? I-ai cumpara pe loc imediat ceea ce iti doreste sau i-ai aplica o pedeapsa?

Specialistii sunt de parere ca nu se recomanda niciuna dintre cele doua variante pentru a avea un copil educat si bine crescut.

Asadar, codul bunelor maniere este indicat pentru micuti pentru a-i invata sa se poarte cuviincios si pentru a nu-i deranja pe cei din jur. Doar asa vor putea da dovada de respect, putandu-se integra in colectivitate.

Daca unii dintre noi pleaca de la premisa ca un comportament mai lipsit de respect fata de cei din jur iti va aduce numai beneficii in viata, ei bine, gresesc. Doar prin respect si printr-un comportament adecvat vei primi si respectul celorlalti si locul cuvenit in societate. Crearea unui comportament conform normelor sociale ii va aduce numai atuuri in viata. Va cunoaste ce inseamna iubirea fata de familie, frati, prieteni, partener.

Ca regula de baza, se va pleca de la formulele de adresare de politete fata de cei care il inconjoara. Unui adult trebuie obligatoriu sa i se adreseze cu dumneavoastra. Regulile de comportament din cadrul familiei cu privire la formulele de adresare pot fi evitate – in cadrul familiei cei mici putand vorbi cu parintii ori fratii pe nume, fiind mai simpatici.

Codul bunelor maniere la cel mic vizeaza atat formulele de adresare fata de adulti, modalitatea de a raspunde si de a vorbi la telefon, felul in care se imbraca, conduita acestuia in colectivitate – toate trebuind a fi exersate si invatate cu ajutorul parintilor.

Sursa foto : learningsupport.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare