Cresterea copilului

#casute pentru papusi #jucarii copii #jucarii

Rolurile de adulti in casute pentru papusi

Generatii dupa generatii trebuie sa invete sa devina adulti hotarati, cu scopuri clare si cu modalitati de rezolvare a problemelor. Care ar fi modul asimilarii acestor competente? Cum invata copii sa devina adulti? in primul rand, prin imitatia adultilor. Comportamentele observate sunt asimilate cel mai usor prin jocurile de rol, care apar la copii in jurul varstei de 4-5 ani si persista pana la varsta primelor clase de solar.

 

Jocurile de rol au importanta deosebita in dezvoltarea, in maturizarea copiilor. Prin aceste jocuri copii vor avea ocazia sa intre in diferite roluri, sa traiasca din plin emotiile acestor roluri, doar astfel le vor putea intelege esenta. Rolurile modelate vor avea la baza lor exemplele luate din viata.

Pentru a putea juca roluri cunoscute din mediul apropiat, copii au nevoie de spatiu adecvat. Majoritatea evenimentelor se petrec in mediul apropiat, si anume acasa. Tocmai de aceea trebuie reconstruit un mediu familial. Fetitele se joaca de-a mama, baietii de-a tata. La fel se intampla si cu rolurile celorlalti membri ai familiei (bunici, frati, nasi, unchi, matusi, verisori etc.) .

Cele mai bune prilejuri se ivesc in forma unor casute pentru papusi, care dispun de toate incaperile cunoscute de acasa de catre copii. Aceste casute pentru papusi sunt de obicei mobilate si populate, dar nu exclud elementele noi, care pot fi introduse de catre jucatori. Fie care element al casutei de papusi are rol insemnat. intretinerea casutei, popularea lor – toate sunt adevarate provocari, sarcinile sunt luate in serios.

Se dezvolta competentele socio-emotionale ale copiilor, se supun unor roluri chiar daca nu le place. Trecand prin diferite emotii capacitatea lor de suportare a unele sarcini chiar neconvenabile devine mai larga. Vor putea observa, ca in viata si adultii trec peste evenimente nu prea convenabile si prin evenimente absolut pozitive pentru ei – insa fiecare rol trebuie suportat.

Casutele pentru papusi de dimensiuni locuibile de catre copii insasi pot fi mobilate si cu mobilier specific adaptat la marimea copiilor. Printre acestea se numara aragazele, dulapurile, sertarele, etajerele ori chiuvetele sau masutele. Recomandate sa fie fabricate din lemn masiv avand culoarea naturala a lemnului sau colorate. Copiilor le place sa se joace in aceste casute de papusi mobilate dupa placul lor, in care pot intra intr-adevar in rolurile celor mari cu toata empatia lor. in asa fel ei vor simti responsabilitatea acelor roluri, asa vor intelege esenta lor.

Casutele pentru papusi sunt jucarii eterne, exista din timpuri vechi, si sigur vor avea copii nevoie de ele si de acum inainte. Comandati casute de papusi sau accesorii pentru ele de la Mr. Lester. Va trimite coletul acasa, iar daca comanda dumneavoastra este de minim 139 lei, veti beneficia de transport gratuit!


Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului