Cresterea copilului

#copil scoala #copil sanatos # igiena copil # boli copii

Sanatatea copilului la scoala

Inceperea scolii este un motiv de bucurie pentru cei mai multi copii. Aici se intalnesc cu prietenii lor, petrec mai mult timp in grup si invata lucruri noi. Dincolo de aceste aspecte, copilul tau va intra in contact cu mai multe bacterii si virusi. Toata lumea stie ca majoritatea scolilor sunt adevarate "laboratoare" pentru boli si epidemii.

Raceala, gripa, varicela sunt doar cateva dintre problemele de sanatate pe care le pot avea micutii. De asemenea, in scoli si gradinite, paduchii sunt o problema frecventa care se "trateaza" cu dificultate.

Iata cum il poti ajuta pe copil sa isi mentina sanatatea in timpul scolii:
 

Invata-l sa se spele pe maini


Faptul ca atinge usile, bancile, buretii, manerele si obiectele din toaletele scolii, este cu siguranta un factor de risc pentru sanatatea copilului . Invata-l sa se spele in mod frecvent pe maini de fiecare data cand iese la toaleta sau cand pune mana pe lucruri murdare. De asemenea, pentru ca este destul de dificil sa mearga la baie in mod frecvent si poate pentru ca acolo nu exista sapun, ii poti oferi o sticluta cu gel antibacterian .
 

Roaga-l sa pastreze regulile de igiena


Copiii nu sunt constienti de pericolele care ii pandesc atunci cand vine vorba despre sanatatea lor. Invata-l pe copil sa nu faca schimbe de alimente cu alti copii, sa nu se atinga atunci cand un altul are o rana deschisa si sa incerce sa evite sa isi respecte spatiul personal.

De asemenea, roaga-l sa puna mana sau batista la gura de fiecare data cand stranuta si sa stea departe de copiii care sunt raciti/bolnavi.
 

Imunizeaza-l


La inceput de toamna, intareste sistemul imunitar al copilul oferindu-i mai multe fructe proaspete, dar si siropuri naturale de patlagina sau echinaceea. De asemenea, nu sari peste vaccinurl antigripal , care il va proteja de racelile de sezon.
 

Obisnuieste-l sa ia micul dejun


In momentul in care incep scoala, copiii au tendinta sa sara peste micul dejun pentru ca se trezesc greu si intarzie la scoala. Trezeste-l pe copil cu 20 de minute mai devreme decat in mod obisnuit si asteapta-l cu masa pusa. Lipsa micului dejun ii poate crea probleme de sanatate cand creste, iar pe termen lung, ii va scadea sistemul imunitar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului