Cresterea copilului

#pantofi #tocuri #bataturi #insarcinata #sarcina #gravida

Sarcina si tocurile

Ai auzit deja ca nu este bine sa porti tocuri atunci cand esti gravida, insa nu esti sigura daca este vorba doar despre un mit sau ai intr-adevar o interdictie venita de la medici. In plus, mediul in care lucrezi iti impune sa fii la patru ace in fiecare zi, asa ca nu prea iti vine sa renunti la pantofii cu toc.

 

Interdictia medicilor de a purta pantofi cu toc atunci cand esti insarcinata nu este dar un mit la gravidelor, ci o realitate. Mai mult, chiar si in conditii normale, medicii nu recomanda sa abuzezi de pantofii inalti, ci sa ii porti la ocazii speciale . Bataturile, durerile de picioare, monturile su deformarea degetelor sunt doar cateva dintre consecintele purtarii tocurilor in fiecare zi. In cazul gravidei insa, problemele se complica.

Conform medicilor, atunci cand bebelusul creste, centru tau de greutate se schimba. Ai observat ca atunci cand port tocuri ai o alta pozitie a corpului? Pe durata sarcinii, in timp ce porti tocuri, vei dori sa echilibrezi putin burtica, asa ca te vei lasa pe spate. Din cauza acestui lucru, medicii avertizeaza ca tocurile iti vor da dureri in zona spatelui de care cu greu vei scapa.

Tocurile te vor face sa nu mai ai aceeasi stabilitate ca atunci cand incalti pantofi cu talpa plata, iar in cazul unei femei insarcinate , o simpla cazatura poate duce la complicatii severe.

Nu sunt putine femeile insarcinate care nu au dorit sa renunte la tocuri, insa s-au simtit nevoite, vazand ca picioarele umflate si durerile de spate nu le dadeau pace.

Ce faci insa atunci cand esti nevoita totusi sa porti un pantof elegant sau cand pur si simplu vrei sa te simti bine in pielea ta, apeland la un pantof cu toc?

In primul rand, medicii recomanda moderatia ca pricipalul aliat al confortului. In perioada sarcinii, incearca sa te folosesti mai mult de pantofii cu talpa plata; in acelasi timp insa, poarta cu tine o pereche de pantofi cu toc.

Incalta-te inainte sa ajungi la serviciu, in masina sau la baie, „defileaza” cat ai nevoie cu acestia, apoi, odata ce ai ajuns la birou si nimeni nu mai are ocazia sa iti vada picioarele, schimba-te cu pantofii cu talpa plata.

Schimba tocurile stiletto pe un toc mai gros, care sa iti ofere stabilitate si alege un pantof confortabil. Nu mai este momentul pentru pantofi ingusti, care iti strang degetele, pentru ca picioarele tale se vor umfla si te vei trezi cum la sfarsitul zilei, pantofii nu te mai incap.

Conteaza si pe balerini. Ai de ales intre o multime de modele care sa te faca sa te simti ca o mamica la moda, asa ca o pereche de balerini chic vor reusi sa te scoata oricum din anonimat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare