Cresterea copilului

#suplimente gravida # sarcina usoara #sarcina #gravida

Sarcina usoara, bebelus sanatos. Secretele unei gravide fericite

Sarcina este, fara doar si poate, unul dintre cele mai frumoase momente din viata unei femei. Sportul, alimentatia echilibrata si suplimentele de vitamine si minerale sunt menite sa ii asigure celui mic o viata intrauterina perfecta, dar si dupa nastere o dezvoltare armonioasa. Iata care sunt secretele unei sarcini usoare:

Suplimentele de fier administrate viitoarelor mame in timpul sarcinii ar putea fi asociate cu un risc mai mic de autism pentru bebelusii acestora, este concluzia unui studiu realizat anul trecut de cercetatorii americani, informeaza Reuters. In plus, specialistii vorbesc si despre faptul ca fierul aflat in cantitati suficiente in organismul viitoarei mame ii asigura si o sarcina fara probleme si diminueaza riscul nasterii premature, dar si al malformatiilor congenitale.

In plus, fierul previne problemele motorii, imbunarateste functia cognitiva, intareste sistemul imunitar al copilului si joaca un rol important in prevenirea obezitatii infantile. Si sa nu mai vorbim despre faptul ca are un impact deosebit de puternic asupra dezvoltarii cerebrale a fatului.

Insa nu doar fierul este necesar in timpul sarcinii. Toate viitoarele mame sunt sfatuite sa ia suplimente cu acid folic. Putine stiu insa si care este rolul acestui nutrient. Acesta este, practic, vitamina B9, insa rolul sau esential este acela de a preveni malformatiile congenitale.

O alimentatie saraca in acesti nutrienti esentiali duce la stari de oboseala, la ameteli, senzatie de slabiciune, la pierderi de memorie, la lipsa apetitului si chiar pierdere in greutate.

Orice problema are o solutie

Fierul, acidul folic si vitaminele nu trebuie administrate doar in primele luni de sarcina, ci e bine ca orice femeie care isi doreste sa ramana insarcinata sa isi pregateasca din timp organismul. Compania farmaceutica britanica Vitabiotics a creat suplimentul alimentar Pregnacare, destinat tocmai femeilor care vor sa devina mame, dar si gravidelor. Pregnacare contine vitaminele K, B2 si B3, E, A si C, dar si fier, acid folic, magneziu, zinc si iod, elemente esentiale pentru sanatatea mamei, dar si pentru buna dezvoltare a fatului.

O varianta este si Feroglobin capsule, un supliment alimentar care contine fier, zinc acid folic si vitaminele B6 si B12.

Toate aceste suplimente alimentare, dar si multe altele create in laboratoarele Vitabiotics pot fi comandate online, pe site-ul www.magazinvavianpharma.ro.

Advertorial

Sursa foto: twitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului