Cresterea copilului

#sfaturi crestere copil #dezvoltare copil #crestere copil

Sfaturi pentru cresterea si dezvoltarea copilului intr-un mod sanatos

Pentru orice parinte, copilul reprezinta o importanta sursa de energie, este personajul principal din povestea conturata in jurul intregii familii. Preocuparea pentru dezvoltare si pentru cresterea cat mai sanatoasa a copilului este pentru fiecare parinte taskul cel mai important de la birou, din supermarket, al orelor petrecute la cabinetul stomatologic sau din sedintele cu parintii de la scoala.

Lectiile pe care orice parinte trebuie sa le aiba in viata sunt cele de care se izbesc in fiecare zi, inca de la nasterea celui mic. Si pentru ca principalele lectii sunt cele legate de sanatatea celui mic, cele legate de educatie si de dezvoltarea creativitatii. Mai jos, sunt cateva lucruri utile care te vor ajuta sa completezi aceste nevoi cu mai multa usurinta.

Sanatatea orala devine o preocupare inca de la varste fragede

De foarte multe ori, parintii nu acorda suficienta atentie asupra igienei orale a celui mic si nu il duc la un medic stomatolog, inca de primele semne de aparitie a dintisorilor. Este foarte important sa instruiesti copilul cum sa isi ingrijeasca dantura si sa ii prezinti afectiunile care pot aparea in cazul in care nu respecta regulile de igiena. In felul acesta, il constientizezi asupra problemelor de sanatate care pot aparea.

Un lucru la fel de important este si vizita la un medic stomatolog. Un control amanuntit, prin care sa monitorizezi cresterea corecta a dintilor, este esential si indicat inca de la varsta precoce, de 0-2 ani.

Dezvoltarea inteligentei si creativitatii

Pe parcursul cresterii copilului, ca parinte, trebuie sa contribui permanent la educarea si dezvoltarea creativitatii si inteligentei copilului. Trebuie sa fii preocupat constant de educarea acestuia, chiar si dupa programul de la gradinita sau de la scoala. Oferirea unor jucarii si jocuri educative care sa le stimuleze si dezvolte anume skilluri, conceperea unor activitati in familie, precum iesirea in parc, cititul povestilor, pictatul sau desenatul sunt potrivite pentru orice varsta. In plus, sunt activitati care strang si mai mult relatia parinte-copil. Cumpara cat mai multe lucruri utile pentru activitatile dupa programul de la scoala: materiale pentru pictura acrilica, diferite jocuri si rechizite, biciclete, trotinete si altele.

Cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copilului este esentiala atat pentru tine cat si pentru propriul copil. Informeaza-te constant si pune in practica sfaturile utile si esentiale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului