Cresterea copilului

#copii #imbracaminte copii #imbracaminte de vara copii #imbracaminte vara

Sfaturi pentru imbracamintea de vara a copilului

Atunci cand acul termometrului incepe sa urce coplesitor si sa ne aminteasca ca afara vara s-a instalat cu toate bagajele, cele mai mari riscuri la care este expus copilul sunt insolatia, cancerul de piele, iritatia de la caldura, arsurile sau alergiile! Hainutele cu care iti imbraci copilul pot fi de real folos pentru a-l proteja de toate aceste pericole! Iata cateva trucuri despre cum trebuie sa organizezi garderoba de vara a prichindelului tau!

Palariuta sau sapca, accesorii de nelipsit

De fiecare data cand iesi cu micutul afara si este soare, palariuta sau sapca trebuie sa fie printre primele accesorii din garderoba de vara a copilului.

Ai grija sa alegi palarii sau sepci care acopera nu doar capul si care protejeaza fata prichindelului, ci si urechile. In felul acesta, il protejezi de insolatie, o afectiune frecventa si neplacuta a verii, dar si de arsuri ale pielii.

100& bumbac - motto-ul verii pentru orice hainuta

Fie ca e vorba de chilotei, maiou, pantalonasi, rochie sau fustite ori tricouri, toate trebuie sa fie confectionate doar din materiale 100& naturale. Cel mai la indemana tip de material din magazine este bumbacul, o alegere comuna si necostisitoare pentru parinti.

Bumbacul lasa pielea micutului sa respire, protejandu-l de iritatiile provocate de transpiratie excesiva si de alergii, dar ii ofera si o mai buna protectie impotriva razelor ultraviolete.

Cu manecuta lunga si nu prea - acopera cat mai mult pielea copilului!

Exista un paradox greu de inteles si de solutionat de multi parinti, probabil si de tine, in sezonul de vara: afara este foarte cald sau canicula si nu poti imbraca micutul cu prea multe haine, dar totusi ai vrea sa ii acoperi cat mai mult pielea pentru a-l proteja de razele soarelui si de capuse sau insecte periculoase. Cum rezolvi misterul?

Simplu, poti incerca sa acoperi o cat mai mare parte din corp daca optezi pentru piese vestimentare largi si comode, din materiale fluide si naturale, care sa nu il incomodeze pe cel mic.

De exemplu, daca nu vrei sa ii descoperi prea mult picioarele copilului poti alege rochite sau fuste lungi si sau pantalonasi largi pentru baieti, iar in partea de sus, poti opta pentru camasute sau ii vaporoase cu meneci lungi si largi.

Verde, rosu, galben - e vara culorilor, iar culorile sunt aliatul sanatatii copilului

Opteaza pentru hainute deschise la culoare. Norocul face ca in acest sezon sa se poarte culorile vii, aprinse, electrice, care nu doar ca sunt la moda, dar sunt si in avantajul sanatatii si protectiei copilului.

Pe langa faptul ca ajuta la depistarea rapida a capuselor sau altor insecte care indraznesc sa atenteze la pielea lui, ele sunt si mai racoroase, deoarece nu atrag la fel de mult razele soarele, precum cele inchise la culoare.

Ochelarii de soare - un moft permis, daca e pentru sanatate

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de nelipsit din garderoba de vara, iar micutul tau ar trebui sa profite la maxim de ei, deoarece il ajuta sa-si protejeze ochii de lumina puternica a soarelui.

Cel mai important este sa tii cont de sfatul medicilor, in ceea ce priveste achizitionarea lor. Nu toti ochelarii sunt siguri pentru sanatatea ochilor. Recomandat este sa ii cumperi micutului o pereche de ochelari de calitate, pe baza unor recomandari facute de un medic oftalmolog si sa nu optezi pentru perechile de pe tarabele din piata, care i-ar putea face mai mult rau decat bine.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare