Cresterea copilului

#copii #siguranta copiilor #siguranta copii piscina #protectie copii

Siguranta copiilor la piscina. E vremea balacelii pentru cei mici!

Vara si-a intrat in drepturi si, in ciuda catorva norisori timizi, soarele a inceput sa arda si sa ne redea pofta de plaja si balaceala. Copilul este primul care abia asteapta sa iasa la piscina si sa se joace in apa, de aceea, fie ca o ai in curte sau ca mergi cu el intr-un spatiu public, este bine sa iti reaminstesti si sa tii cont de toate masurile obligatorii de siguranta, pentru a evita inecul, cel mai grav accident in randul copiilor la mare sau la plaja, dar si alte pericole frecvente!

Ingradeste piscina din curte cu un gardulet special pentru copii

Daca stai la curte si ai acoperit-o pe timpul iernii, in momentul in care o umpli din nou cu apa, este indicat sa te asiguri ca este bine ingradita cu un gardulet de protectie.

Nu poti fi mereu cu ochii in patru pe copil atunci cand se joaca prin curte. Daca ai un astfel de gardulet montat pe marginea piscinii, nu mai este cazul sa stai cu grija ca micutul tau ar putea cadea in apa.

Fii cu ochii pe copil atunci cand sunteti la piscina

Daca va hotarati sa mergeti la o piscina publica, este important sa te obisnuiesti cu gandul ca nu vei avea ochi decat pentru prichindelul tau si atat. Fii atenta la el nu doar atunci cand este in apa sau pe marginea piscinei, ci si atunci cand stati pe sezlong sau paturica.

Micutii sunt imprevizibili si pot disparea intr-o secunda de langa tine, fara sa iti dai seama. Nu stii niciodata daca nu ajunge sa cada in apa sau sa se rataceasca.

Protejeaza-l impotriva razelor ultraviolete ale soarelui

Inca de dinainte de a merge la plaja, pielea micutului trebuie sa fie transformata intr-un "scut" puternic impotriva razelor nocive ale soarelui.

Cu 30 de minute inainte de a-l expune la soare, da-l pe micutul tau cu o lotiune de protectie solara, cu FPS 30, si asigura-te ca repeti procedura, aproximativ o data la doua ore. Micutul este astfel ferit nu doar de iritatii, arsuri si alergii de la soare, dar si de cancerul de piele, cel mai mare pericol al expunerii neprotejate la soare.

Protejeaza-l impotriva insectelor

Iesirile la piscina nu presupun doar balaceala in apa, ci si multa joaca si miscare pe iarba verde sau nisip, acolo unde gazele si insectele isi fac de cap si atenteaza la pielea micutului tau.

Intr-o perioada in care capusele au pus stapanire pe spatiile verzi si au devenit pericolul public numarul unu, din cauza riscului de boala Lyme, pe care o pot transmite, este foarte important sa iei masuri de protectie.

Inainte de a merge la plaja, da copilul cu produse repelente adecvate varstei lui.

Stabileste reguli si impune limite copilului

Inca de dinainte de a iesi pe usa casei, micutul tau trebuie instruit cu privire la ce are voie si ce nu sa faca la piscina.

Explica-i intotdeauna de ce nu are voie sa faca unele lucruri, pentru a intelege care sunt repercusiunile si cat de importante sunt ele.

Alege piscine publice retrase si exclusiviste

Evita sa duci copilul la piscinele publice de cartier, acolo unde apa poate fi o sursa sigura de tot soiul de bacterii si paraziti. Opteaza, pentru siguranta lui, pentru piscine retrase, nepopulate, care impun dusul inainte de inot.

Invata principalele tehnici de prim ajutor

Atunci cand ai un copil, este recomandat sa inveti cele mai importante tehnici de prim ajutor. Cu ajutorul lor, poti salva oricand viata celui mic, mai ales atunci cand riscul este foarte mare, iar sosirea salvarii se lasa intarziata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului