Cresterea copilului

#pericol smartphone #smartphone copii #smartphone #copii #cocaina #vin

Smartphone-ul, la fel de periculos precum un gram de cocaina sau o sticla de vin

Mandy Saligari, expert in dezintoxicare din Marea Britanie, a avertizat in cadrul unei conferinte ca smartphone-urile utilizate zilnic de copii au efectul unui drog. Mai exact al unui gram de cocaina oferit zilnic. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de educatie din Londra.

 

Saligari, director la celebra clinica de dezintoxicare Charter, a spus ca aplicatii precum Instagram si Snapchat pot creea dependenta la fel de mare ca alcoolul sau drogurile in randurile copiilor, potrivit mediafax.ro.

"Mereu le spun oamenilor ca atunci cand le dai copiilor un smartphone sau o tableta, le dai de fapt o sticla de vin sau un gram de cocaina", a declarat Saligari.

In plus, experta i-a rugat pe parinti sa ia in calcul nevoile compulsive pe care le genereaza folosirea unui smartphone de catre copii, similare cu cele generate de alcool si droguri.

Din pacate, varsta la care copiii primesc un smartphone, este tot mai mica, aceasta scazand sub 10 ani, in cele mai multe cazuri. Mai mult, exista copii care primesc un telefon inca de la varsta de 4 ani.

"Cred ca varsta la care copii primesc propriul smartphone va continua sa scada, deoarece parintii s-au saturat sa le dea copiilor telefoanele lor pentru a se juca", a declarat Stacy DeBroff, directorul executiv al Influence Central.

Sursa foto: lifehacker.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului