Cresterea copilului

#primul ajutor #antrenamente #accidentari #siguranta copii #echipament sportiv

Sportul si siguranta copiilor: 4 trucuri pentru a preintampina accidentarile grave

Copiii adora sa participe la jocurile in echipa inca de la varste fragede. Toate aceste activitati sunt importante pentru dezvoltarea lor sociala si fizica, insa sporturile au si riscuri: copiii se pot rani destul de grav in timpul antrenamentelor sau in timp ce participa la competitii. Majoritatea accidentelor pot fi prevenite, daca jucatorii, parintii sau antrenorii iau anumite masuri de siguranta. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa preintampini accidentele de la antrenamentele copilului.

1 Pregateste copilul pentru a face sport

Inainte ca prichindelul sa inceapa sa practice un sport, el trebuie sa fie pregatit atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. In plus, nu este recomandat sa il obligi pe copil sa faca un sport anume, in cazul in care el nu vrea. Pentru a fi sigur ca micutul nu este predispus la accidentari frecvente, este important sa fie supus unui control medical amanuntit inainte de a fi inscris la vreun sport anume.

De asemenea, este recomandat sa ii explici copilului ca trebuie sa fie mereu sincer atat cu antrenorul, cat si cu tine si sa va spuna despre momentele in care se loveste si are simptome care ar putea sa indice o comotie, cum ar fi ameteli, pierderi de memorie, dificultati de mentinere a echilibrului sau oboseala nejustificata.

2 Verifica ce competente are antrenorul

Pentru siguranta copilului tau este recomandat sa verifici competentele antrenorului. Acesta ar trebui sa fie un bun pedagog, care sa puna sanatatea copiilor si placerea jocului mai presus de dorinta de a castiga. De asemenea, este important ca antrenorul sa cunoasca notiunile de baza in acordarea primului ajutor. In plus, este indicat ca antrenorul sa le ofere tuturor copiilor sansa de a se antrena si de a juca, chiar daca nu sunt foarte talentati.

3 Alege echipamentul potrivit pentru copil

Un alt aspect important in prevenirea accidentelor de la antenamente este echipamentul sportiv pe care acestia il folosesc. Este indicat ca echipamentul sa corespunda tipului de sport practicat. Astfel, copilul va fi protejat de eventualele accidentari.

4 Fii un parinte implicat

Este bine ca parintii sa isi incurajeze copiii si sa le explice ca mai important decat a castiga este sa se distreze si sa joace corect. Astfel, copilul va juca din placere, fara resentimente fata de adversari. De asemenea, este indicat sa il feliciti pe micut dupa fiecare meci, indiferent de performantele sale.

Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare