Cresterea copilului

#sfaturi experti #psihologi #nuditate #copii #parinti

Stai dezbracat in fata copilului? Ce declara expertii

De multe ori, parintii ajung in situatia de a se dezbraca in fata copiilor. Fie ca acestia refuza sa stea singuri timp de doua minute, pana cand parintele se schimba, fie ca parintii nu sunt deranjati ca cei mici ii pot vedea, acest lucru se intampla frecvent. Multi se intreaba insa ce consecinte are acest comportament si cum ii influenteaza pe cei mici. Iata ce sustin experii in domeniu.

Potrivit psihologului Susanne Ayers Denham este putin probabil ca un copil sa faca diferenta daca parintele este sau nu imbracat si sa constientizeze partile anatomice. Acest lucru se intampla, de regula, incepand cu varsta de doi ani a copiilor.

"Unii parinti sunt foarte deschisi in privinta nuditatii fata de copii, vazand acest lucru ca pe o modalitate de a-i invata sa accepte propriile lor trupuri. Unii, considera ca este bine copii sa-si vada parintii de acelasi sex dezbracati, in timp ce altii cred ca orice nuditate este problematica, intrucat ar putea transmite copilului mesaje cu conotatii sexuale sau sa stimuleze prematur sexualitatea la copii", declara Susanne Ayers Denham pentru babycenter.com.

Dupa aceasta varsta, copilul incepe sa faca diferenta intre sexe si sa puna diverse intrebari. Multi dintre ei chiar ajung sa se rusineze de propria nuditate sau de cea a parintilor. Din acest punct, expertii sunt de parere ca parintii trebuie sa evite sa-i schimbe pe cei mici in public sau sa apara dezbracati in fata acestora.

"Daca copilul incepe sa reactioneze la goliciunea ta cu semne de jena, cum ar fi zambete stupide, chicoteli, sa-si astupe ochii cu mana sau sa manifeste un interes sporit, este tocmai momentul oportun sa nu iti mai arati goliciunea in fata lui", adauga Susanne Ayers Denham.

Sursa foto: healthandmindcare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului