Cresterea copilului

# chipsuri #parinti #copii #influenta #junk food #obiceiuri alimentare

Studiu: Copiii adopta obiceiurile alimentare nesanatoase ale vedetelor

Copiii isi imita parintii in ceea ce priveste obiceiurile alimentare si nu numai. Un nou studiu a aratat faptul ca, pe langa parinti, si celebritatile pot influenta dieta alimentara a copiilor. Astfel, copiii adopta obiceiurile alimentare nesanatoase ale vedetelor si consuma mai mult de un produs din categoria junk food, daca acesta a fost aprobat de o vedeta.

Potrivit unor studii realizate de cercetatorii de la Universitatea din Liverpool, Anglia, reclamele realizate de celebritati reprezinta motivul principal pentru care cei mici aleg sa consume alimentele la care vedeta in cauza face referire.

Caracteristicile studiului

Studiul, care va fi publicat in urmatorul numar din "Jurnalul de Pediatrie", a fost realizat pe un esantion de 181 de copii, cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani. In cadrul acestei cercetari, copiii au fost impartiti in grupuri. Toate grupurile de copii s-au uitat la acelasi desen animat, timp de 20 de minute. In tot acest timp, pe ecrane au rulat si trei reclame, diferite pentru fiecare grup.

Una dintre reclame era realizata de un fotbalist celebru si facea referire la o anumita marca de chips-uri. O alta reclama era pentru o marca de chips-uri obisnuita, iar cea de-a treia reclama era pentru o jucarie.

Ulterior, copiilor li s-a dat doua boluri cu chips-uri si li s-a permis sa manance cat de mult vor. Chiar daca ambele boluri contineau chipsuri, doar unul dintre ele a fost etichetat cu marca produsului, cea la care facea reclama fotbalistul. Pe celalalt bol a fost trecut cuvantul "supermarket".

Influenta vedetelor

Ca urmare a acestui experiment, cercetatorii au observat ca toti copiii care au vazut reclama realizata de fotbalist au mancat mai multe chips-uri etichetate cu numele brandului, spre deosebire de copiii care au vizionat reclama pentru un produs alimentar diferit sau cei care au urmarit reclama la o jucarie.

Studiul a aratat ca influenta celebritatilor in viata copiilor este mult mai mare decat se asteptau cercetatorii.

Efectele junk food-ului

Alimentatia nesanatoasa la copii poate duce la obezitate, diabet sau la alte probleme de sanatate grave. Este important ca micutii sa fie supravegheati si sa consume doar alimente sanatoase, pentru a se dezvolta in mod armonios si a nu-si pune in pericol sanatatea de la o varsta foarte frageda.

Sursa foto: specchioquotidiano.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare