Cresterea copilului

#tabara #copii #vacanta #parinti

Tabere tematice pentru copii

Iti mai aduci aminte de prima data cand ai plecat in tabara? Ti-ai facut o multime de prieteni si ai trait o adevarata aventura alaturi de instructori si colegi. Ofera-i copilului tau posibilitatea de a trai o asemenea experienta, dar si de a invata lucruri noi prin intermediul taberelor tematice.

 

Cateva zile departe de casa, inconjurat de alti copii, il vor invata pe micutul tau sa socializeze, sa comunice si sa isi faca prieteni noi. In plus, acesta se va incadra in disciplina pe care o presupune un program stabilit in prealabil, invatand in acelasi timp sa se descurce si singur, fara ajutorul parintilor.

Pentru ca toate aceste activitati presupun acumularea de cunostinte intr-un mod distractiv, incurajeaza-l pe copilul tau sa traiasca experienta unei tabere.

Iata cateva dintre cele mai interesante tabere tematice pentru copii:

 

tabara medievala

 

tabara medievala pentru copii vrea sa ofere copiilor o evadare din mediul cotidian, dar mai ales oportunitatea de a se bucura de linistea si simplitatea spiritului Evului Mediu. Prin jocuri, ateliere si activitati recreative şi educative, copiii fac o incursiune in alte timpuri, in care existau idealuri inalte si eroi adevarati.

Toate activitatile taberei sunt concepute pentru a le oferi copiilor ocazia de a descoperi istoria si principiile cavalerismului medieval. Timp de o saptamana, copiii participa la activitati si ateliere variate: pictura si heraldica medievala, prepararea manuala a hartiei, manuirea spadei medievale, tir cu arcul , improvizatie si teatru medieval.

Tabara este destinata copiilor intre 6 si 16 ani si  va avea loc in perioada 13 iunie - 14 august 2010 in localitatea Fundata, pe platoul montan traversat de culoarul Rucar-Bran, la granita dintre judetele Arges si Brasov. Gasesti aici mai multe detalii despre inscrieri, tarife si cazare.
 

 

Tabara de echitatie si creatie artistica

 

Tabara de echitatie si creatie artistica isi propune sa imbine drumetiile si vizitarea obiectivelor turistice cu lectiile de echitatie si atelierele artisitice sustinute de instructori si profesori de arte plastice . Asadar, micutii vor lua parte la lectii zilnice de echitatie si se vor plimba cu trasura.

In cadrul atelierelor, acestia vor invata sa realizeze icoane pe sticla, icoane pe lemn, obiecte diverse modelate in lut, decoratiuni din hartie, felicitari, jucarii, bijuterii, masti si cadouri pentru cei dragi.

Tabara este amplasata la numai 2 km de orasul Rasnov si va avea loc atat in perioada 27 iunie- 2 iulie, cat si in perioada 29 august – 3 septembeie. Aici vei gasi mai multe detalii despre inscrieri, tarife si cazare.

 

 

Tabara de fotografie
 

 

”Photo Camp" are ca tematica  fotografia in aer liber. Copiii vor deprinde notiunile introductive despre fotografia in aer liber, vor dobandi cunostinte despre biologie, geografie si ecologie. De asemenea, acestia vor participa la o serie de activiati ce au ca scop constientizarea importantei cunoasterii, respectarii si protejarii mediului inconjurator.

Drumetiile si descoperirea peisajului fac parte din programul taberei. In plus, imaginile realizate in timpul atelierelor practice de lucru se vor regasi in primul portal de turism, natura si fotografie pentru tineret.

Tabara se va desfasura pe parcursul vacantei de vara 2010 in Masivul Parang,  zona turistica Rusu, in mai multe serii, pe tot parcursul verii. Gasesti aici mai multe detalii despre inscrieri, tarife si cazare.

 

 

Tabara istorica "Dacii si romanii"

 

Daca ai un prichindel pasionat de istorie, atunci tabara "Dacii si romanii" il va ajuta sa inteleaga mai bine cunostintele acumulate la scoala. Programul taberei cuprinde activitati educative si recreative cu caracter practic in vederea intelegerii civilizatiei daco-romane, reconstituirea unor scene de viata din perioada daco-romana atat civile cat si de razboi. Toate acestea au ca scop incurajarea cunoasterii istoriei si promovarea elementelor de civilizatie dacica si romana.

Printre obiectivele turistice importante se numara excursia la Sarmiseghetusa Regia si Sarmiseghetusa Ulpia Traiana. Tabara se va desfasura pe parcursul vacantei de vara 2010 in Masivul Parang,  zona turistica Rusu, in mai multe serii, pe tot parcursul verii. Gasesti aici mai multe detalii despre inscrieri, tarife si cazare.

 

 

Tabara de initiere in tainele aventurii

 

Daca ai un pusti energic care vrea sa traiasca o aventura in vara aceasta alaturi de alti copilasi, atunci tabara de initiere in tainele aventurii ii va oferi adrenalina de care are nevoie.

Sub atenta supraveghere a personalului de la Salvamont si sub ochii vigilenti ai coordonatorilor, tabara organizeaza drumetii si orientari cu busola, escaladari, vizite in pesteri amenajate si neamenajate, mountainbiking si deprinderea utilizarii tirului cu arc.

Serile carnaval si sesiunile de face-painting vor completa programul organizatorilor. Tabara este situata in localitatea Suncuius, judetul Bihor, si va avea loc atat in perioada 27 iunie – 3 iulie, cat si in perioada 22-28 august. Gasesti aici mai multe detalii despre inscrieri, tarife si cazare.

 

Sursa foto : adventistrisk.org



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului