Cresterea copilului

# educatie copil #educare copii #disciplina copil

Tactici de disciplina pentru toate varstele copilului tau

Copilul tau este foarte dinamic si agitat, in permanenta cautare de activitati noi? Incearca sa il temperezi si sa ii explici ce este bine si ce este rau in comportamentul sau. Tacticile de disciplina care necesita abordarea unei atitudini pozitive sunt cele mai eficiente, astfel ca este recomandat sa nu tipi la cel mic. Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti disciplina copilul!

Fii pozitiv. Metodele tale de disciplina nu vor functiona daca nu ii stimulezi pe cei mici sa se comporte frumos. Copiii au nevoie de atentia parintilor lor si se vor multumi cu orice primesc, chiar si o mica pedeapsa.

Cel mai potrivit este sa vorbesti cu ei si sa le explici care vor fi consecintele actiunilor lor. Foloseste un ton pozitiv si, la final, imbratiseaza-i. Nimic nu functioneaza mai rapid decat puterea dragostei.

Creeaza diversiune. Cuvantul "nu" devine din ce in ce mai des intalnit atunci cand copilul incepe sa mearga de-a busilea si ajunge la lucruri noi. Insa, chiar si atunci cand comportamentul sau te calca pe nervi, este important sa accepti ca aceasta este metoda prin care micutul isi satisface curiozitatea nativa.

Atunci cand il prinzi pe cel mic ca apuca firul unei lampi, distrage-i atentia. Cheama-l la tine sau scoate sunete haioase, dupa care ii oferi si alte jucarii, potrivite pentru varsta lui.

Stabileste un program. Chiar daca ti se pare dificil, este foarte important sa ii inveti pe cei mici cu un anume program. Mesele, somnul, plimbarea in parc sau joaca trebuie bine stabilitate si respectate. In acest fel vei avea si tu mai mult timp pentru alte treburi. In timp, si copiii vor sti ca, de exemplu, la ora 8 trebuie sa fie in pat, ceea ce iti va usura foarte mult responsabilitatile.

Discuta cu cel mic. In jurul varstei de 2 - 3 ani, copilul este capabil sa faca diferenta intre bine si rau. Daca ii explici calm, cel mic va intelege de ce comportamentul sau este mai bun decat altul si va actiona similar si pe viitor.

In loc sa ii spui copilului tau ce nu are voie sa faca, incearca sa ii explici cum ti-ar facea tie placere sa se comporte.

Fa o pauza. Pauzele sunt metode eficiente de a intrerupe un ciclu comportamental. In acest fel, copilul se va calma, iar tu vei avea timp sa gasesti o strategie si sa discuti cu el. Aceste pauze nu trebuie insa sa dureze mai mult de cateva minute. Vorbeste apoi cu copilul tau si explica-i de ce trebuie sa fie calm si sa inteleaga consecintele actiunilor sale.

Sursa foto: parents.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului