Cresterea copilului

#talent matematica # hormoni sarcina # hormoni mama

Talentul la matematica se mosteneste de la mame. Iata ce trebuie sa faci ca sa ai un copil inteligent!

Nivelul unui hormon al viitoarelor mama poate influenta capacitatile intelectuale ale copiilor in ceea ce priveste matematica, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta olandezi. 

Hormonul numit tiroxina, care este bogat in sodiu si este secretat de glanda tiroida, este cel care influenteaza talentul copiilor la matematica. In cazul in care viitoarea mama prezinta  un nivel scazut al acestui hormon, copiii lor au sanse mai mari de a nu fi talentati la aceasta materie, dupa cum sustin  cercetatorii de la UV UniverstyMedical Center din Amsterdam, informeaza dailymaiil.co.uk.

Tiroxina, care trece de la mama lla fat in timpul sarcinii, este esentiala dezvoltarii creierului, dar multe gravide prezinta in organism niveluri foarte scazute ale acestui hormon.

Cercetatorul Martijn Finken a realizat un studiu in acest sens pe un esantion de 1.200 de copii. Medicul a masurat nivelul de tiroxina din organismul mamelor incepand cu a 12-a saptamana de sarcina pana la varsta de 5 ani. Potrivit rezultatelor, copiii care au fost expusi celor mai mici niveluri de tiroxina in uterul mamei aveau cu 90% mai multe sanse de a se situa in a doua jumatate a clasamentului elevilor buni la matematica.

In schimb insa, nivelul de tiroxina nu a fost legat de abilitatile lingvistice ale copiilor, evaluate in urma unor teste de vocabular. Nivelul scazut de tiroxina este cauzat de o deficienta de iod in organism, dar aceasta poate fi rezolvata prin dieta, prin consumul de sare iodata, lapte si peste. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului