Cresterea copilului

#testare covid #testare elevi #elevi

Testarea Covid a elevilor! Ce se intampla daca parintii nu sunt de acord

 

Scolile au reinceput cu masuri stricte in contextul pandemiei de coronavirus. Una dintre masurile luate este izolarea elevilor cu simptome specifice bolii Covid si testarea acestora. Testele covid se pot face insa numai cu acordul scris al parintilor.

 

 

Ce se intampla insa in cazul in care parintii nu sunt de acord cu testarea elevilor?

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta ca parintii nu sunt obligati sa completeze formularul de consimtamant privind testarea copiilor care prezinta simptome specifice bolii Covid-19 la scoala.

“Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la inceperea semestrului 2. El trebuie sa fie completat atunci cand un elev are simptome specifice acestei boli. Doar atunci parintele este pus in fata nevoii de a completa formularul, doar atunci. Parintele nu este obligat sa completeze acest formular. Nici un parinte nu este obligat, nu poate fi obligat. El trebuie sa completeze doar atunci cand elevul are simptome si completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune si nu si-a propus   sa impuna acest lucru”, a declarat ministrul Educatiei, luni seara, la un post de televiziune, potrivit News.ro

Ministrul a aratat ca, daca parintii sunt de acord, testarea elevului care prezinta simptome se face in scoala daca aceasta este dotata cu un cabinet medical, iar daca nu exista cabinet medical, testarea va fi facuta de DSP “pe fluxul normal”.

Cum se efectueaza testarea

 Testarea se va face in prezenta parintelui si de catre personal medical calificat. In cazul in care parintii nu doresc testarea copilului, copilul nu mai revine in scoala cel putin 14 zile.

“Daca nu este de acord, nu mai poate reveni in scoala cel putin o perioada de 14 zile, ia legatura cu DSP-ul si cu medicul de familie si pentru a vedea care sunt pasii urmatori”, a adaugat ministrul, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului