Cresterea copilului

#jocuri #copil #jocuri copii #fercire copil

Tipuri de jocuri care il fac fericit pe copilul tau

Distractia si joaca sunt modul de socializare si invatare pentru copii in primii ani de viata. De fapt, prin joaca ei descopera lumea si se si distreaza in acelasi timp. Un copil fericit se bucura de tot felul de jocuri, de la un banal puzzle si pana la o vanatoare de comori pe insula piratilor.

Este foarte important ca si tu sa participi la dezvoltarea emotionala a micutului tau si sa te implici in diverse jocuri alaturi de acesta. Iata cateva idei de activitati distractive pe care le puteti face impreuna!


Jocuri afara

Acum ca a venit primavara, poti iesi in zilele senine, cu soare, alaturi de copilul tau in parc. Lasa-l sa se tavaleasca in nisip si sa se dea pe tobogane alaturi de alti prichindei, insa ai grija sa fii acolo atunci cand are nevoie de tine.

Fa rost de o minge si jucati pase sau fotbal pe iarba, ingroapa cateva oua de ciocolata in curtea casei si pune-le sa le caute intocmai ca la vanatoarea de comori sau faceti curse impreuna pana la linia de sosire. Cu cat mai multe si mai diversificate sunt jocurile, cu atat mai fericit va fi si el.


Jocuri in casa

Zilele ploioase si friguroase va tin in casa pentru mai mult timp, insa asta nu inseamna ca trebuie sa va plictisiti. Creeaza-i universul ludic care ii stimuleaza imaginatia si fa-l sa simta caldura ta sufleteasca prin jocurile de care poate avea parte.

Coloreaza si picteaza alaturi de cel mic, lasa-l sa se murdareasca, nu-i intrerupe procesul de creativitate, pune-l sa se ascunda prin casa in timp ce tu numeri pana la zece si apoi cauta-l. Tot aici poti sa-i construiesti un cort de pirati dintr-un cearsaf si mai multe perne si ingroapa acolo cea mai de pret comoara - o jucarie sau ceva dulce.


Jocuri de grup

Jocurile in care sunt implicati mai multi copii sau adulti sunt deosebit de frumoase si interesante pentru cei mici. Unde mai pui ca si socializeaza si isi fac prieteni in acelasi timp.

Jocul cu balonul, joaca de-a televiziunea, de-a doctorul atunci cand trebuie trateze jucariile sau de-a politistul care da amenzi de circulatie sunt alte activitati care il fac fericit pe copilul tau.


Jocuri online

Online exista o multime de jocuri educative adaptate pentru varsta copilului tau. Puzzle-urile cu personajele preferate sau aplicatiile care il invata sa se spele corect pe dinti cu ajutorul unui iepuras, toate ii dezvolta diverse abilitati, de la atentia distributiva si concentrare, pana la gandirea unor solutii la probleme date intr-un timp scurt.

Sursa foto: brushymountainchiropracticcenter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului