Cresterea copilului

#parinti #tari #alocatii parinti #conditii viata

Top 3 tari in care sa NU fii mama si 3 tari in care ti-ai dori sa nasti!

Daca ti se pare ca a fi mama in Romania este o misiune dificila, atunci nici nu ai vrea sa iti inchipui macar cum ar fi sa traiesti intr-una din tarile de mai jos. Raportul anual al organizatiei "Save the Children" asupra conditiilor vitrege in care traiesc mamele si nou-nascutii din cateva tari africane poate da fiori oricui. In schimb, alte state le asigura tot confortul mamicilor si micutilor veniti pe lume.

Tari in care nu ti-ai dori niciodata sa nasti:

1. Somalia conduce topul saraciei

Cu cel mai mic indice al nivelului economic si de educatie pe plan mondial, Somalia este iadul pentru orice mama. Gradul de mortalitate al mamelor si al nou-nascutilor este infiorator: penultimul, respectiv al patrulea in coada clasamentului mondial.

2. Congo

Taram al conflictelor civile neintrerupte, Republica Democrata Congo se plaseaza pe locul doi in clasamentul tarilor in care este foarte dificil sa fii mama. Cu satele localnicilor prinse in mijlocul disputelor dintre rebeli si fortele guvernamentale, femeile congoleze se vad nevoite sa migreze zeci sau sute de kilometri pana isi gasesc un refugiu temporar. De cele mai multe ori nasc in paduri, iar hrana pentru ele si copii este asigurata din pomenile oferite de localnicii din satele intalnite pe drum.

3. Nigeria

Problema cea mai mare a mamelor si nou-nascutilor din Nigeria este lipsa hranei. Subnutrite, familiile ajung in putinele centre sociale deschise de organizatii caritabile in conditii jalnice, cu malarie, boli de plamani si afectiuni digestive.

Tari in care ti-ai dori oricand sa nasti:

1. Australia

La polul opus, viata mamelor de pe continentul austral este Raiul pe Pamant. Inclusiv mamele fara venituri, fara bunuri imobiliare in proprietate si cu alti copii in ingrijire pot primi alocatia de stat pentru ingrijirea copilului, un bonus de 3000 dolari anual pentru fiecare copil ce a urmat primului nascut si salariu de parinte pentru ingrijirea copiilor.

2. Elvetia

In functie de zona in care locuiesc, mamele din Elvetia primesc o alocatie de crestere a copilului cuprinsa intre 200 si 400 franci elvetieni pana cand adolescentul implineste 16 ani. Daca respectivul copil isi continua studiile, ajutorul de stat acordat pana la 25 de ani este cuprins intre 250 si 525 franci elvetieni.

3. Norvegia

In tara nordica, pentru fiecare copil nascut mamele primesc un ajutor de 972 coroane (139 euro). La acesta se adauga cate 316 coroane daca familia locuieste in zone din nordul extrem, unde conditiile de viata sunt vitrege.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare